Fanni Amerikában!

 

 A történet úgy fél éve kezdődött, amikor jelentkeztünk a Flex cserediák programra, amelyet az amerikai állam támogat és minden évben több száz diáknak ad lehetőséget kimenni egy tanévre Amerikába – számolt be lapunknak Lehoczky Gábor, Fanni édesapja.
 
Nem sikerült, nem lettünk kiválasztottak! Pont ebben az időben volt, - mint minden évben Budapesten - az amerikai, angliai, középiskolák road show-ja, amire “tét” nélkül elmentünk, tudván ezek nem kevés pénzbe kerülnek...
 
Néhány pulthoz odasétáltunk, nézelődtünk. Fanni a szerénységével és bimbózó angol nyelvtudásával többek tetszését elnyerte, és odairányítottak egy hölgyhöz, aki egy South Carolinai nemzetközi középiskolát képviselt, ahol a golf és a tanulás a fő csapásirány. Elsőre mély benyomást keltett benne Fanni viselkedése, érdeklődése, nyitottsága. A szokásos adatcsere után elköszöntünk. Alig ért haza Amerikába, máris írt Fanninak, hogy mi lenne, ha kimenne hozzá meglátogatni az iskolát.
 
Próbáltunk hárítani, mert az azért nem itt van, de szinte azonnal jött a következő ajánlat: meghívnak minket és a kint tartózkodás minden költségét (közel 10 nap), vállalják.  
 
További öröm, hogy én is részt vehetek a programban, mint megfigyelő, tanulmányozhatom az oktatást és a tematikát…
 
Kezdődött a szervezés, melynek eredménye, hogy most itt lehetünk.

 

Az már csak hab a tortán, hogy sikerült úgy időzíteni, hogy az itt tartózkodásunk első napjai rólam szóltak, én is levizsgáztam (így utólag már mondhatom) és egy magasabb szintre emeltem oktatói képesítésem. Miközben átszeltük Floridát, pont útba ejtettük a pályát, ahol Csicsi éppen játszott és megnézhettük, milyen a hangulat egy ilyen tour állomáson.
 
Élmény volt látni a szervezettséget, ami amúgy is jellemző Amerikára, a jobbnál jobb játékosokat és szinte a kulisszák mögé látni, hogy zajlik egy ilyen verseny lebonyolítása. Fanninak szerencséje volt, hiszen hosszasan szóba elegyedett, néhány tour operátor hölggyel, akik szívélyesen mutatták be pár versenyzőnek…
 
Sajnos Csicsi most alulmaradt a pályával szemben, de ezen nem sokat tudott keseregni, hiszen már repült is tovább a következő helyszínre. Egy gyors ölelés és már búcsúztunk is.
Miamiban kezdtünk, Fort Pierceben folytattuk, most éppen Winter heaven útba ejtésével Clearwaterben vagyunk - nagy köszönet Kocsis Rékának, akinél most néhány napig lakhatunk.
Itt gyakorolunk nap, mint nap, mert hab a tortán, hogy az iskola benevezte Fannit a South Carolina Junior Openre, amely a hét végen lesz.
 
Ezzel veszi kezdetét a junior akadémiai (IJGA International Junior Golf Academy) tartózkodásunk, amelynek igen kemény a napi programja.
 
Reggel 6-kor kelés, 6.30-kor reggeli, az A héten utána edzés, 12-kor ebéd, majd iskola, utána megint egy kis levezető edzés a konditeremben... Este 10-kor szó szerint wifi és villanyoltás, a B héten pedig fordítva akkor a tanítás van délelőtt...
 
A hét közepén indulunk, útba ejtjük Orlandót, nem lehet kihagyni az Universal Stúdiót, majd megyünk tovább Savannah-ba.
 
Közvetlenül A Hilton Head Island mellett van az iskola, amely a golf itteni Mekkája. Az csak levezetés lesz - szó szerint, - hogy Jacksonwille-ből indulunk majd haza, de az még messze van.
 
Itt tartózkodásunk alatt szinte teljesen körbeautózzuk Floridát, ami nagy élmény lesz. Folytatjuk....


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés