Kisoroszi kifogta az aranyhalat:

Lugosi Balázs az új Head pro
 
Már korábban is hírt adtunk róla, hogy Lugosi Balázs ez évtől a Magyar Golf Club head pro-ja lett. A történet érdekessége, hogy pont 10 évvel ezelőtt Kisorosziban vált edzővé, még ifj. Tringer László head pro-sága alatt. Segédedzőként kezdte el pályáját és lám, egy évtized elteltével ő lett a vezetőedző.
 
HG Gratulálunk, hogy jött ez a felkérés?
 
LB A szokásoknak megfelelően minden év elején leülünk a Magyar Golf Club elnökével, Nagy Istvánnal egyeztetni az aktuális szezont. Így történt most is, és megemlítette, hogy szeretné, ha 2019-től a head pro-i feladatokat én látnám el, és vele együtt aktívan részt vennék a golfprogramok kialakításában és levezetésében. Igent mondtam, majd ezt megpecsételvén úriemberekhez méltón egymást kezébe csaptunk! Mindig örömmel indulok Kisorosziba, hiszen 10 éve pont itt kezdtem edzői pályafutásomat!
 
HG Milyen tervekkel, célokkal készültök?
 
LB Számos programmal és újdonsággal készülünk (részletek az alábbi videóban). Rögtön itt van a 30 napos green fee bérlet 50 ezer forintért, amit bárki igénybe vehet. Ám aki az elmúlt 12 hónapban részt vett és sikeresen elvégezte a Magyar Golf Szövetség által támogatott kezdő golfozói tanfolyamot, - azaz pályaengedéllyel rendelkezik - 30 ezer forintért juthat hozzá a korlátlan pályajátékhoz. Ezzel nem titkolt célunk az, hogy az újonnan érkezetteket bent is tartsuk a magyar golf vérkeringésében és később klubtagokká váljanak.
 
A másik nagyon fontos változás, hogy idéntől nagyon szigorúan fogjuk venni a játéktempó betartását és ehhez kérjük a golfozók együttműködését is. Folyamatosan fennáll az az az igény, hogy a játékidő tervezhető legyen, erre szeretnénk reagálni azzal, hogy betartatjuk a játékidőt, amit 4 és fél órában állapítottunk meg. Egészen júliusig figyelmeztetjük azokat a játékosokat, akik ezt túllépik, majd utána szankcionáljuk őket, hogy elejét vegyük ennek a problémának. A “Ready golfot” (ha kész vagy az ütéssel játszd meg a labdát, a szerk.!) nem igazán tudják alkalmazni a magyar golfozók, ebben nyújtok segítséget az általam kifejlesztett időmérős rendszerrel, amelyet már gyakorlatban is alkalmazok a ciprusi edzőtáboraimban, és működik. Nemcsak a haladó golfozóknál, de a kezdőknél is. Négyfős flightoknál sikerült redukálnunk a pályán töltött időt 4 és fél órára.
 
Az alábbi videóban a játékidő fontosságára hívom fel a figyelmet, és elmondom, hogyan lehet tökéletesen megtanulni mindössze másfél óra alatt, hogy mi a jó játéktempó!

 

 
HG Milyen változás várható még?
 
LB A junior tagsági árak is változnak azoknak a gyerekeknek, akik a kisoroszi junior programban vesznek részt: első és másod éves kedvezmény, valamint a harmadik évtől életkori kedvezményben részesülnek. Ez minimum 50% az éves tagsághoz képest, de esetenként még több is lehet. Emellett, aki ebben a junior programban részt vesz, annak egy vödör labda extra kedvezményes áron 100 forintért vehető igénybe, így a 10 vödrös bérlet 1000 forintba kerül. Ezzel is könnyítjük a gyerekek gyakorlását. Fontos, hogy aki kisorosziban junior tag, automatikusan bekerül ebbe a programba.
 
Az összes újdonságról pedig az alábbi videóban beszélek!

 

 
 
HG Hogy bírod majd ezt a tempót, hiszen nagyon sok fronton kell helytállnod?
 
LB Valóban megnövekedtek a feladatok: a Lugosi Golf Iskola vezetése, Lugosi Golf Tour szervezése, Bíró Bizottság elnöke, az Edző Bizottság tagja (a szervezet a Magyar Golf Szövetségnek egy szakmai tanácsadó testülete), edzői munka, MGC vezető pro-ja és még a magánéletben is helyt kell állnom. Nem egyszerű, de a feleségem és a családom mindenben támogat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés