Meglepetésekkel és hihetetlen hosszabbítással indult a szezon



Elrajtolt a nyári egyéni match play sorozat és most először az egylabdás, páros kiírás is. Mindkettővel ki lehet jutni a szeptemberi csapat Európa-bajnokságra.



Ez történt az első játékhéten:

Egyéni

A liga
Bacskai – Balázsi: 3-2
A címvédő, immár Royal színekben versenyző Bacskai Bence Balázsi Csabával találkozott az első fordulóban. Rendre ugyanazt rúgták nyitónapon, de Balázsi vezetését regisztrálhattuk „félidőben” (1-2), amit Bacskai a tizennégyesen egalizált. Az utolsó szakaszon az Albert pálya bunkeréből eltett labdával pedig megnyerte a derbit.

Mayer – Podusil: 9-6

Mayer Zoltán már az első két szakaszt behúzva jelezte, komoly tervei vannak a tavalyi ezüstérmes ellen. A hetes után már 4-1-re vezetett, de Podusil György a tizenegyesen utolérte riválisát (4-4). A tizenhármas után 5-5-re álltak, Mayer azonban az utolsó ötből négyszer is jobb volt, nagy skalpot begyűjtve már az első fordulóban.

Gelencsér – Papp: 7-3

Sokáig fej-fej mellett haladt Gelencsér Gábor és Papp Péter, váltott vezetés mellett jutottak el féltávig (2-3). Papp a második kilencen nem nyert azonban szakaszt, Gelencsér viszont négyet is, ami értelemszerűen elegendő volt a sikerhez.

Albert – Cziffra: 6-5

Sokáig döntetlen volt Albert László és Cziffra Zoltán összecsapása. Három szakasz után 1-1, nyolc után 2-2 volt az állás, az utolsó három lyuknak is 4-4-ről vágtak neki. A tizenhatost Cziffra nyerte, az utolsó kettőn viszont Albert fordítani tudott.

Bodócs – Ujszászi: 10-2

A feljutók rögtön az első meccsen összefutottak. Bodócs András nagyarányú győzelemmel mutatkozott be az elitligában, sikerét remek rajtjával alapozta meg (6-0) nyolc lyuk után. A tizenegyes után pedig Ujszászi Balázs kezet is nyújthatott (8-0 héttel a vége előtt) legyőzőjének.

B liga
Pap-Balán: 9-3
Az idei kiírás időben leghamarabb megrendezett mérkőzése Pap Ferenc és a C liga győztese, Balán Zoltán között zajlott. Sokáig fej-fej mellett haladtak, majd a nyolcas szakasztól nyolc etapon hétszer Pap volt jobb, ami ideje korán eldöntötte a találkozót.

Nagy – Kókai: 8-2

Az A-ból kieső Kókai Ferenc Nagy Balázzsal találkozott, és sokáig úgy tűnt, végig szoros mérkőzés lesz. 2-2-vel fordultak rá a második kilencre, ahol viszont már csak Nagy tudott szakaszt nyerni és a 15-ösön be is biztosította győzelmét.

Érchegyi – Csatári: 7-6

A ráadás ráadásának ráadásában dőlt csak el Érchegyi Csaba és Csatári Zoltán mérkőzése. Előbbi már 5-2-re is vezetett, de a hajrában Csatári beérte ellenfelét és 5-5 után jöhetett a szétrúgás. A háromszakaszos playoffon 1-1-re végeztek, az ezt követő hirtelen halál csak a negyedik szakasz végén hozott döntést Érchegyi javára.

Szabó – Zakar: 14-3

Talán még nem volt olyan mérkőzés a sorozat történetében, ahol csupán egy szakasz maradt eldöntetlen. Szabó László és Zakar János csak a hetes lyukon játszott döntetlent. Zakar kezdett jobban (1-2 három etapot követően), de féltávnál már 6-2 volt Szabó javára, aki tovább hengerelt a folytatásban, végül nagyarányú győzelmet aratva.

Bőhm – Hinora: 5-4

Igazán szoros meccset játszott egymással Bőhm Zoltán és Hinora Ferenc. Bőhm nyerte az első lyukat, amit a negyedik végére Hinora ledolgozott, majd onnantól háromszor is ő vezetett, amit Bőhm mindig egalizált. 4-4 után az utolsó előtti szakaszt megnyerve tudott nyerni a frissen alapított Fair-Way SE játékosa.

C liga
Vígh – Lévai: 5-3
A C újonca, Vígh Péter Lévai Richárd ellen játszotta első match play találkozóját. Négy lyukon át egyikük sem nyert szakaszt, majd Vígh kettőt is hozott gyors egymásutánban. A hajrára 3-3-mal indultak, miután Lévai a tizenkettesen egyenlített. A tizennégyes Víghé lett, az utolsó szakaszon még volt esélye Lévainak az egyenlítésre, de azt ellenfele nyerte, így kettővel hozva a kiegyenlített összecsapást.

Molnár – Kiss: 7-3

A sérüléssel bajlódó Kiss Gyula hősiesen küzdött klubtársa, Molnár Attila ellen a nyitó körben. Utóbbi sokáig nem is tudott előnyt kovácsolni ebből a fórból, (2-2 hat szakasz után), aztán fokozatosan ellépett Kisstől. Néggyel a vége előtt 6-2-re vezetett, Kiss a következőt nyerve meccsben maradt, de a tizenhatoson ikszeltek, ami Molnár sikerét eredményezte.

Dreilinger – Steigler: 9-3

A C-ből feljutó páros, Dreilinger Nándor és Steigler Ferenc rögtön az első körben újra összefutott. Bár Steigleré volt az első lyuk, Dreilinger hengerelt és 7-1-gyel fordultak. A hatpontos különbség megmaradt a végéig, mindketten 2-2-t nyertek a folytatásban.

Renczés – Biró: 5-3

Biró László szinte végig vezetett Renczés Gábor ellen, igaz, kétpontos előnye a tizenegyesen például elfogyott, de a tizenkettes lyuk megjátszását követően már megint ő állt jobban (2-3). Az utolsó három szakaszra „tartalékoló” Renczés a hajrában robbantott és mind a három lyukat nyerve megszerezte első győzelmét a sorozatban.

Nagy – Cziráki: 7-4

Nagy Gabesz kapta el jobban a rajtot, négy szakasz után már 4-0-ra vezetett Cziráki Csaba ellen. 5-1-gyel fordultak, ezt követően pedig Cziráki közelebb férkőzött ellenfeléhez (6-4 néggyel a vége előtt). Több szakaszt viszont már nem nyert, az utolsó előtti Nagyé lett, amivel el is dőlt a párharc.

D liga

Széll és Szinte

Szinte – Széll: 8-4
A match play sorozatban most debütáló Szinte András a C-ből sérülés miatt kieső és továbbra is maródi Széll Csabával mérkőzött. A meccs első felében csak Szinte nyert szakaszt (5-0), Széll pedig hiába kaparintott meg négyet is a következő kilencen, a 13-ason kialakult 7-1-es állásnál véget érte a mérkőzés érdemi része.

Szmolicza – Császár: 13-0

Debütánsok találkozóján Szmolicza Gábor hamar magához ragadta a kezdeményezést a sérülésből lábadozó Császár Zoltán ellen. Hattal vezetett ez első kilencen és mivel a következő kettőt is behúzta, a 11-es után már csak a pontarány volt kérdéses.

Mikulik és Baranya

Mikulik – Baranya: 12-4
Az újoncok összecsapása volt Mikulik Norberté és Baranya Ákosé is. Előbbi hamar komoly fórt halmozott fel, az első kilencből hetet be is húzott. Baranyának a második fele a pályának már jobban sikerült, öt pontra csökkentette hátrányát öttel a vége előtt, de a tizennégyest Mikulik nyerte, amivel eldőlt a párharc.

Balán – Kurdi: 8-2

Újabb Balánnal bővült a liga, Zoltán után testvére is nevezett, Gábor a szintén „első áldozó” Kurdi Tamás ellen debütált. Az ötös után 1-1-re álltak, aztán Kurdi sokáig nem tudott etapot nyerni, amit Balán kihasznált és 5-1-re ellépett. A tizenötöst nyerve aztán el is döntötte a találkozót.

Páros

A Csoport

Gelencsér, Hinora, Bőhm, György

Gelencsér-Hinora – Bőhm-György: 9-3
Az „elnöki” csapat hamar előnybe került (2-0 két szakasz után) Bőhmék ellen, akik hamar minimalizálták a hátrányt, de féltávig csak a hármason tudtak jobbak lenni, amit Gelencsérék kihasználtak (6-1). A tizenkettes lyuk megnyerésével (8-1) a Fair-way duója a szépítésért küzdött a továbbiakban és sikerült faragniuk a hátrányon a végjátékban.

Papp-Podusil – Cziffra-Pap: 8-6

Gyorsan kétpontos előnybe került a Hole Hunters párosa (2-0 két etapot követően), amit a BFGT-s duó az ötösön már egalizálni tudott, sőt kettővel később már Podusilék vezettek. A tizenegyes után (4-4) aztán négyből hármat nyerve Pappék kerültek komoly fórba, az előnyből kettőt meg is tartottak a végéig.

Albert-Bacskai – Flink-Zsuppán: 5-4

Flinkék nyerték az első szakaszt, majd hosszú ideig remiztek egymással a felek és nem változott az állás. Ellépni később sem tudott egyik duó sem a másiktól, a tizenegyet követően 3-3-ra álltak. A tizenkettes és tizenhatos Albertéké lett (5-3), mivel Zsuppánék már csak az utolsót tudták nyerni, így egy ponttal, de Bacskaiéké lett a győzelem.

Badó-Renczés – Cziráki-Nagy: 8-3

Badóék kezdték jobban a találkozót (1-0 az első, 2-1 az ötös után) és féltáv után egy szakasszal már 4-1-re vezettek. Czirákiék ekkor még tudtak szépíteni, de a vége felé közeledve a royalos páros produkált egy 3-0-ás szériát, ami eldöntötte az összecsapás végkimenetelét.

B Csoport
Balázsi-Mayer – Kálló-Sain: 7-3
Ez a találkozó volt a sorozat történetének első összecsapása. Az első kilenc után még Kállóék álltak jobban (2-3), ám a táv második felén már csak Balázsiék nyertek szakaszokat, egyenlítettek, fordítottak és végül néggyel nyertek.

Németh-Németh – Császár-Ujszászi: 12-2

Némethék hamar dűlőre kívánták vinni a meccset Ujszásziék ellen, ahol Császár sérülten is végigküzdötte a találkozót. Hatot nyertek az első és hatot a második kilencen is, a tizenkettesen és a tizennégyesen nyerve tudtak szépíteni Császárék.

Biró-Balán és Lengyel-Lichtner

Balán-Biró – Lengyel-Lichtner: 6-4
Ferencvárosi házi rangadót is rendeztek a nyitányon. Balánék nagyon bekezdtek, az első kilencen csak ők nyertek szakaszt (4-0) és a tizenkettes után már 6-1-re vezettek. Ugyan innen már csak Lengyelék tudtak kevesebb rúgásból befejezni etapot, az egyenlítéshez ez már kevés volt.

Kókai-Zsók – Bogár-Rigó: 6-5

Nem igen talált fogást egymáson a royalos és ferencvárosi páros, egynél többel egyikük sem tudott ellépni a másiktól. Az utolsó két szakaszra is döntetlennel (5-5) érkeztek, mivel az utolsó lyukon egyetlen rúgással Kókaiék jobbnak bizonyultak, ők örülhettek a csata végén.

A match play bajnokság második fordulója jövő hétfőig tart.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés