Liverpool nyerte a BL-t

Csakúgy, mint a Európa Liga döntőjében (Chelsea-Arsenal 4:1), a Bajnokok Ligájában is két angol csapat küzdött a trófeáért. A Liverpool győzött.

    

A Liverpool FC és a Tottenham Hotspur hazája bajnokságában a második és a negyedik helyen végzett, a kontinens legrangosabb fociversenyében hol könnyedén, hol szerencsével és néhány parádés meccsel jutott a döntőig.


A BL-ben utoljára 11 éve volt angol házidöntő akkor 11-esekkel nyert a Manchester United a Chelsea ellen. Most a Liverpool mellett szól a BL-rutin, ötször nyerte meg a kupát (ebből hármat még a BEK-korszakban). A Tottenham először játszhat BL-döntőt, viszont az elődöntőben az Ajax elleni páratlan fordítással megmutatta, hogy most tényleg bármire képes.


A mérkőzést az Atletico Madrid kevesebb mint két éve átadott stadionjában, a Wanda Metropolitanóban játszották.


Mohamed Szalah korai tizenegyesgóljával és a csereként beálló Divock Origi hajrábeli találatával a Liverpool 2–0-ra legyőzte a Tottenham Hotspurt a labdarúgó Bajnokok Ligája szombat este Madridban megrendezett, aligha a magas színvonalról emlékezetes döntőjében. A Liverpool FC 1977, 1978, 1981, 1984 és 2005 után hatodszor hódította el az első számú európai labdarúgókupát. Jürgen Klopp harmadik nekifutásra bekerült a BL-győztes edzők irigyelt táborába.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés