Baldauf tanácsai a szenior EB-re



Taktikus játékra lesz szükség

2016-os mid-amatőr bajnokunk Baldauf László, nagy ambícióval készült a 2019-es évre, hiszen idéntől már a szenior válogatott bruttó csapatát erősíti. Bemutatkozása nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen rövid idő alatt a válogatott meghatározó játékosává nőte ki magát. Egy hete ő is ott volt a szeniorok walesi edzőtáborában. Erről mesélt lapunknak.





„Nagyon jól ráhangolódott a csapat a kontinensviadalra, és fantasztikus Eb-re van kilátás. Sajnos én nem lehetek ott, de itthonról fogok szurkolni a családdal a nemzeti együttesnek – kezdte értékelését Baldauf László.

A bruttó helyszín, a 2010 course, nagyon jól tervezett és megkomponált pálya. Emiatt fontos, hogy ugyanilyen megtervezetten és átgondoltan kell megjátszani a csapatnak, ha jó eredményt szeretnének elérni. Hihetetlenül profi helyszínről beszélünk, ugyanis azokban a zónákban vannak a csapdák (bunkerek, vízakadályok), ahová a játékosok általában ütnek. Ez lehet a nyitóütésnél, vagy már a green körül, amiket bunkerek védenek. A greenek ugyanakkor - a profi pályákhoz méltóan – nagyon gyorsak, de jól játszhatók, míg a nettó pálya greenjei (Roman Road) tele vannak „platóval”, amelynek igazi kihívás a megszelídítésük. Egyáltalán nem mindegy, hova játssza az ember a labdáját a zöld területen, különben elgurulhat és könnyen nehéz helyzetbe kerülhetünk.
– folytatta.

Hamarosan azonban igazi családi program vár rá, ugyanis Matyi fia - családjával együtt - hazatért.

„Számomra a család az első, így távolból szorítok a szenior válogatottnak. Alig várom, hogy lássam Matyiékat és unokázhassak. Természetesen kilátogatunk majd az Országos Profik bajnokságára is és figyelemmel követjük Matyit, aki remek formának örvend. Boldogok vagyunk, hogy egy nagyszerű team verbuválódott össze körülötte.  Eredményes tornára számítunk, ahol caddyként vagy egy jó barát vagy az egyik családtag segíti majd.”
nyilatkozta még a MidAm Match Play Bajnokság előtt Baldauf László, aki nagyszerű teljesítményt nyújtva a 4. helyen zárt, miután a 2017-es szenior bajnok dr. Horváth Pétertől kikapott a bronzmeccsen. Ne felejtsük el, hogy a két szenior válogatott játékos Magyarország legjobbjaival játszva ért el kimagasló eredményt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés