Gyanútlanul böngészte a Google Térképet, egy 22 éves rejtélyt oldott meg



William Moldt 22 évvel ezelőtt tűnt el hazafelé menet, azóta senki se hallott róla. Most a Google térképével találták meg.

 

A Google tájékozódásra (is) használható szolgáltatásai révén néha olyan dolgokra derülhet fény, amikre korábban nem is gondoltunk volna. Korábban például a Street View-n fedezte fel egy férj, hogy a felesége megcsalja, de vicces dolgokat is örökítettek már meg a kamerák: például ezt az álmoskás macskát. Ezúttal egy kevésbé vidám rejtély oldódott meg a Google Maps segítségével.

A floridai Wellingtonban élő Barry Fayt nemrég azzal hívta fel a szomszédja, hogy az exférje a Google Mapsen egy autót lát a Fay háza mögötti tóba csúszva – írja a Mashable. Miután a helyszínt egy drónnal is megnézte, Fay úgy döntött, felhívja a ház korábbi tulajdonosát, hátha neki ismerős a jármű. Értesítette a rendőrséget is, a kiérkező szakemberek pedig arra jutottak, hogy az állapota alapján a kocsi már régóta lehet a vízben. Az igazi döbbenet viszont akkor jött, amikor átvizsgálták az autót, abban ugyanis egy holttest maradványaira bukkantak.

Mint kiderült, azt a William Moldtot találták meg, akinek eltűnését még 1997. november 7-én jelentették be a rendőrségen, ám a férfit azóta sem találták meg sehol. Az eltűnésekor 40 éves férfi 22 évvel ezelőtt még felhívta a barátnőjét, hogy elindult haza az éjszakai klubból, de azután sohat többé nem hallottak felőle.

A tavat – benne a kocsival – 2007 óta lehet látni a Google Mapsen, de eddig még senki sem fedezte fel a benne lévő járműt.

hvg.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés