Újabb cím a zsebben, már a Zöld Zakóról álmodozik Rózsa Dávid



Továbbra is remek formában

A Pannónia Junior Akadémia növendéke Rózsa Dávid, legjobb magyar játékosként, egy újabb bajnoki címet tudhat magáénak. Immáron kétszeres felnőtt (2016., 2019.) és kétszeres (2017., 2019.) match play bajnoknak mondhatja magát, és idén már 2 Opent (Macedon és Ukrán) is megnyert. A nagyobbik Rózsa fiú magától értetődően elégedetten nyilatkozott lapunknak és elmesélte a híressé vált ominózus „15 ütő volt a bag-ben" esetet.




Délutáni szunyókálásból ébresztettük fel az újdonsült magyar match play bajnokot, aki, mint kiderült, már a hétvégi Zöld Zakóról álmodott. De ne szaladjunk ennyire előre... Kezdjük a match play bajnoksággal, ahol az urak versengésében az osztrák játékosé (Timothy) lett a nyílt, míg Dávidé a magyar match play bajnoki cím.

„Jó versenyt tudhatok magam mögött. Napról napra, ahogy nőtt a tét, egyre jobban játszottam. Voltak nehéz helyzetek, de akkor mindig sikerült egy-egy extra ütést húznom.

Az első meccset Kócs Olivér ellen játszottam. Mindig fontos egy jó bemutatkozás, így arra törekedtem, hogy hozzam a kötelező győzelmet, de Olivér nagyszerű ellenfél volt. (6/5).

Ezután Baldauf Lacival a torna talán legszorosabb és legizgalmasabb csatáját vívtuk. Lacit csupán az utolsó szakaszon tudtam megfogni úgy, hogy néggyel a vége előtt még hárommal vezetett. Azonban jött egy birdie, birdie, par, par sorozat, ami az elődöntőbe juttatott."

Majd következett a hírhedtté vált Ockers Laurentz elleni párbaj, ahol a német játékos 15 ütővel próbált győzelemre törni, ám Dávid és caddie-je Holló Zsombor leleményessége ezt megakadályozta, amiért meg is kapta a büntetését.

„Feltűnt, hogy a srácnak ugyanolyan ütőkészlete van, mint nekem, de valahogy nem jött ki a matek a plusz három wedge-ütő-vel. Mondtam is Zsombinak, hogy számolja meg ő is, majd két szakasz (8-ason kezdtek, a szerk!) után szóltunk a bírónak, hogy valami nem kerek. Kiderült, hogy valóban a megengedettnél eggyel több, 15 ütő van a bag-ben, így két szakaszvesztéssel kezdett, ami döntően befolyásolta a mérkőzést.    

Ő ettől láthatóan megzavarodott, amit egy jó szériának köszönhetően sikerült kihasználnom és öt fórra növelni az előnyt. Onnantól már rutinból, nyugodt játékkal le is hoztam a meccset és már a döntőben is találtam magam.


                                                                                                                                                                                                                 (kép: MGSZ)

A párharc az osztrák Timothy Zwirnerrel magas szintű golfot eredményezett, birdiekkel is csak felezni tudtam. Kitűnő játékossal szemben alulmaradtam (4/3), mégis elégedett vagyok, hiszen sikerült 2017. után egy újabb match play címmel gazdagodnom. Továbbá nagyon büszke vagyok az öcsémre is, aki egy Fair Play díjat is megérdemelne, hiszen főként a tízes junior létszám miatt nevezett. Jutalma egy gyönyörű EAGLE volt!" – zárta beszélgetésünket Dávid, aki már nagyon készül a hétvégi Pannónia Masters-re, ahol a célja nem lehet más, mint a Zöld Zakó megszerzése, ami még nagyon hiányzik a repertoárjából.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés