Izgalmak a köbön és egy Hole in OneSzenior versengés Tatán
 

Micsoda finálé! A végére maradt a csattanó a XXX. Szenior Bajnokságon, ráadásul Kovácsné Földesi Katalin először ütött Hole in One-t egy rangos versenyen! Felsorolni is nehéz, hogy mi minden történt az utolsó körben, volt itt minden.

Nem kezdődött jól a nap, mivel az utolsó kört megelőzően “robbant az időzített bomba”, miszerint a címvédő Horváth Joe-t és a női dobogó egyik várományosát, Zsadányi Ildikót kizárták egy figyelmetlenség miatt, ugyanis a score-kártya aláírása után derült fény egy kisebb hibára, hogy egy-egy szakasz nem stimmel, ami a szabályok szerint DQ. Ennek okán a férfi és a női mezőny is elvesztett egy-egy jó játékost. Sajnálatos eset…

A verseny ettől függetlenül izgalmasan alakult. A szenior férfiaknál háromfősre szűkült az esélyesek névsora Joe kiválásával. Dr. Horváth Péter már a pálya első felén jelezte, hogy 2017. után ismét szenior bajnok szeretne lenni. +3-as első kilencével csupán Kovács Titusz tudott lépést tartani (+4) – Balduf László +8-cal messze került -, ám hátránya 4 ütés volt a hátsó kilencre. Mindkét játékos remekül egyben tartotta a score-ját, de Horváth Petinek mindig volt egy kisebb válasza Titusz szintén stabil játékára, így ha lassan is, de egy-egy ütéssel növelni tudta előnyét a végjátékra. A 15. szakaszt például a 2017-es bajnok 6 ütés fórral kezdte meg, így már nagyobb hiba nélkül jóformán „csak” be kellett "utaznia” a célig. Persze mindig tudjuk, hogy ez a legnehezebb.


Dr. Horváth Péter
(235: 77, 82, 76) megcsinálta, így 2017. után ismét szenior bajnok lett! Kovács Titusz (242: 79, 83, 80) pedig remek játékával a dobogó második fokára állhatott, míg a harmadikon Baldauf László (246: 77, 83, 86) végzett.

Nemzetközi és magyar bajnoki dobogó:
  1. dr. Horváth Péter (Pannónia GC) 2. Kovács Titusz (Balaton GC) 3. Baldauf László (Old Lake GC)

A szenior nőknél Batta Krisztina (235: 77, 82, 76) ellentmondást nem tűrően végzett a mezőny élén első szenior bajnokságán. A második kör után úgy nyilatkozott, hogy szeretné élvezni a játékot. Nos, a score-kártyáját elnézve ez így is történt, ugyanis az „álmoskás” kezdést követően a mesebeli 7-es szakasztól csodálatosan játszott. A hátralévő 12 szakaszt even par-ra hozta (1 birdie, 10 par, 1 bogey). Gratulálunk!

Szintén jár a taps Kovácsné Földesi Katalinnak (274: 93, 91, 90), ugyanis a tatai pálya 16-os szakaszán (Par3) varázsolta a labdáját egyből a lyukba (ez volt az egyetlen Hole in One a tornán szerk.!), miközben a dobogó második fokáért volt nagy harcban. Bár erről egy ütéssel lemaradt, de minden bizonnyal ezt cseppet sem bánja, hiszen jubileumi bajnokságon elért Hole in One ütése örökké emlékezetes marad, ráadásul gyönyörű ütését a TV kamerák is rögzítették!

A dobogó második fokára végül a tavalyi szenior női bajnok, dr. Kárpáti Szilvia (273: 94, 85, 94) állhatott, akinek végül nagy csatában (Kátyus) sikerült megtartania második helyét, így elégedett lehet.Nemzetközi és magyar bajnoki dobogó:
  1. Batta Krisztina (Pannónia GC) 2. dr. Kárpáti Szilvia (Zala Springs GC) 3. Kovácsné Földesi Katalin (Balaton GC)

A hetven éven felüli, szuper szenior versenyzőknél ismét címvédés történt, így zsinórban negyedik alkalommal lett a nemzetközi bajnok Mills Errol (234: 80, 78, 76), ráadásul ha egy ütéssel is, de az egész mezőny legjobb összesített score-ját hozta. Az ezüstérmet és egyben a magyar szuper szenior bajnoki címet a hazai pálya tulajdonosa, Dr. Bábos János (263: 87, 87, 89) szerezte meg. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy legutóbb 2008-ban nyert bajnokságot, akkor még a szenior férfi kategóriában. Juhász Sándor (281: 84, 87, 100) lett a nemzetközi bronzérmes és egyben a magyar ezüstérmes, míg Kovács István Tas (294: 97, 97, 100) hozta el a magyar bronzot.

Nemzetközi dobogó:
1. Mills Errol (Armada GC) 2. Dr. Bábos János (Old Lake GC) 3. Juhász Sándor (Birdland GC)

Hazai dobogó:
1. Dr. Bábos János (Old Lake GC) 2. Juhász Sándor (Birdland GC) 3. Kovács István Tas (Magyar GC)A díjátadó szintén egyedire sikeredett, hiszen előtte egy különleges putt verseny zajlott finom borokért. A játékosok nagyon élvezték ezt a mini versenyt is. A kupák mellett egyéb ajándékok is várták a versenyzőket.


Le a kalappal az otthont adó Old Lake Golf Club, a Magyar Senior Golfozók Társasága, valamint Klézli Ferenc versenyigazgató előtt, akik remekül megszervezték a versenyt. Ugyanez igaz a bajnokságon debütáló valósidejű, azonnali livescoringra is, amely jól vizsgázott.

A nettó eredményekkel és egyéb érdekességekkel a későbbiekben jelentkezünk!


Az EREDMÉNYSORT ITT TEKINTHETIK MEG!


(Képek: Yulia Stepanova, Panger Tímea, Schlotter Péter)


Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
8
10
Dátum : 2020-06-10
11
12
15
17
Dátum : 2020-06-17
18
21
22
24
Dátum : 2020-06-24
25
27
29


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés