Hétfő hajnalig nem tud majd autózni a Belváros egy részén



Péntek délutántól már teljesen lezárják az Andrássy utat.

Az Európai Mobilitási Hét rendezvényeihez kapcsolódva a hétvégén rendezik meg Budapesten az autómentes napot, péntektől hétfő hajnalig lezárják az Andrássy út egy szakaszát, emiatt változik a tömegközlekedés menetrendje - közölte csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A rendezvény miatt

az Andrássy út a Bajcsy-Zsilinszky út és a Bajza utca közötti szakaszon lesz lezárva a forgalom elől péntek délutántól hétfő hajnalig,
az autóforgalom elől lezárt útszakaszon csak az Oktogonon keresztül lehet majd gépkocsival áthaladni. Szombaton délelőtt a Dózsa György utat is lezárják a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.

A lezárások miatt péntektől hétfő hajnalig a 105-ös és a 979-es busz az eredetitől eltérő útvonalon szállítja az utasokat, vasárnap délelőtt ugyanilyen változásra kell számítani a 20E, a 30-as, 30A és 230-as busz, valamint a 75-ös troli esetében is.

A rendezvénnyel párhuzamosan Rákosmentén is megtartják az autómentes napot, amely miatt szombaton lezárják a forgalom elől a Ferihegyi utat a Pesti út és a Gyökér utca között. A 46-os, a 98-as és a 980-as busz terelve közlekedik.

MTI


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés