Playoff a győzelemért: Hatvári Vs. Kötél



Szezont zártak a mid-amatőrök

Hatalmas érdeklődés övezte a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület 2019 évi utolsó megmérettetését, a II. MidAm Országos Ranglista versenyét, melynek győzelméről rájátszás döntött Kötél Bence és Hatvári Árpád között. Teljesítményükről mindent elmond, hogy mindketten par alatt 2 ütéssel zárták a 18 szakaszt.

Az időjárás előrejelzésnek megfelelően - bár még reggel hűvös szél fújt, amely később mérséklődött – remek golfidőben játszhattak a résztvevők. De visszatérve a fináléra: Nagy öröm, hogy idéntől a ranglista megmérettetések versenykiírása tartalmazza a rájátszást, ami mindenképpen plusz izgalmakat és fűszert ad egy-egy rangos megmérettetésnek. Így történt ez vasárnap, a Mid-Amatőrök versenyén is.

Az nem meglepetés, hogy a döntő egyik résztvevője Kötél Bence volt, az már viszont igen, hogy Hatvári Árpi élete legjobbját játszva, (-2) bravúrt elérve jutott oda. Megelőzve például a máriavölgyi klub bajnokát Rózsa Dávidot, aki szintén gyönyörű +1-gyet játszott.

A rájátszás (1-es szakasz) izgalmasan alakult, és ha egy hajszállal is, de Bence jobbnak bizonyult. A különbséget a drive jelentette - amivel a Balaton Golf játékosa kisebb lépéselőnybe került -, majd a greenre játszva a labdáját 2 putt-ból a lyukba talált és par-ral hozta a bruttó győzelmet.  Árpi szintén minden dicséretet megérdemel, hiszen - még egyszer mondjuk, - óriásit játszott és hatalmas küzdelemben maradt alul. A rájátszásban caddie-jével, Zilahy Csabával konzultálva, remek ütésekkel igyekezett megfogni Bencét. Kevésen múlott.

A TOVÁBBI díjazottaknak is gratulálunk!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés