LPGA kvalifikáció: Hamarosan kezdődik a tánc!




Veled vagyunk Csicsi!

Többszörös magyar bajnokunk, Lajtai-Rózsa Csilla már harmadik évét zárta Amerika második számú női golfsorozatában, ahol ismét rengeteg tapasztalatot gyűjtött. Ranglista helyezése (52.) alapján azonban nem jutott LPGA tagsághoz, így újra nekidurálja magát, hogy megszerezze. Viszonylagos nyugalmat jelenthet számára, hogy a Symetra Tour tagság már a zsebében van.


Az első feladat az október 14-17. között rendezendő LPGA kvalifikáció (Stage 2), amelynek a Plantation Golf and Country Club (Venice, FL) ad otthont. A Cut nélküli négynapos megmérettetésen az elsődleges cél a legjobb 25-be kerülés (+ együttállás), amely a pinehurst-i finálét jelentené.



Kedvező előjel, hogy az elmúlt években ezt az akadályt könnyedén vette Csicsi. Bajnoknőnk 2017-ben -10-zel a második, míg 2018-ban -7-es (-1, -1, -2, -3) összesített score-ral a T4. helyen jutott tovább. Láthatóan a Plantation Golf pályái (Bobcat, Panther) fekszenek Csicsinek, így joggal reménykedhetünk egy remek szereplésben.

A mezőny most is népesnek ígérkezik. Az nevezési lista 200 körül mozog. A feladat adott, de tudjuk, hogy Csicsi képes újra szárnyalni és megtenni a lépést 2020-as LPGA felé.

Hajrá Kicsilány, Mi Veled vagyunk!

A legfrissebb történésekről természetesen beszámolunk!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés