Golfünnep egy debütáló szemével



Lehoczky Fanni interjú

Hétvégén rendezték meg a 4. Golfünnep versenyt a Pannónián. Ezen a meghívásos eseményen az ország legjobbjai képviselték magukat. A válogatottak, junior fiúk és lányok, a hölgyek, a férfiak, a szeniorok a szuper szeniorok, a mid-amatőrök és a profik is indítottak csapatokat.


Az első napi stroke play erőmérőben kimagasló eredmények születtek az erősebb nem oldalán. A női mezőnyben a junior lányok csapatából Lehoczky Fanni, a Highland golfozója érte el a legjobb bruttó eredményt.

HG Az első golfünnepes versenyed volt, hogy érezted magad?

LF
Nagyon jól, szinte minden klappolt, az időjárás, a formám. Sajnos csak most, a szezon végére kezdtem belejönni a játékba. Az idény elején még botladoztam, de a végére már stabilan róttam a köröket.


Nagyon jó volt egy ilyen valóban "ünnepi" eseményen részt venni, hogy tagja lehettem a junior válogatott csapatnak. A rendezés, a pálya pazar volt, igazi Golfünnep! Talán kicsit több néző jöhetett volna, hogy ők is láthassák ezt az eseményt.

HG Te hoztad a legjobb női score-t egy illusztris női mezőnyben, ahol többek közt Berkenyi Daniella is rajthoz állt.

LF
Igen, most nekem jött ki jobban a lépés, az első kilencen két birdie-t is ütöttem, de sajnos volt néhány bogey is és egy dupla is. Daniella azért előrébb jár nálam, stabilan játszik, szeretném én is hasonló szintre hozni a hcp-met jövőre.

HG A kiírás szerint másnap Match Play versennyel folytatódott a Golfünnep. Te Vu Fanny-val játszottad a Match Play-t, hogy döntöttétek el, hogy vele fogsz játszani?

LF
Daniellával úgy állapodtunk meg, hogy én Vu Fanny-val játszom, Ő pedig Sántha Laurával.

HG Az eredményt már tudjuk, de Te, hogy élted meg?

LF
Hcp alapon alakítottuk ki a párokat, de most nem jött be a papírforma. Nekem ugyan sikerült nyernem, de azért izgalmasan indult. Vu Fanny nagyon erősen kezdett, az első három szakaszt behúzta, azt hittem már hamarosan itt a vége, de aztán erősítettem, visszavettem az előnyét, a második kilencre már egyenlővel indultunk.


Itt nagyon szépen hajráztam, jöttek az ütéseim és a 15. szakaszon már be is fejeztük a versenyt. Talán, +4-ben állhattam akkor...

HG Izgalmas lehetett, gratulálunk az eredményedhez és reméljük, a következő szezonban eléred az általad kitűzött hcp-t!
LF Köszönöm a bizalmat és a meghívást, remélem jövőre majd újra ott lehetek!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés