A jó Borbély ott segít, ahol tud



Interjú a sikeres lánykérést követően

Monoron ismerkedett meg a sportággal egy játékostoborzó versenyen Borbély István közel négy évvel ezelőtt. A versenyt megnyerte, beleszeretett a footgolfba, ma már a magyar ranglista dobogósa és szabadidejéből arra is áldoz, hogy besegít a szövetség munkájába.

Éppen csak túl egy sikeres lánykérésén adott interjút Borbély István honlapunknak. Mozgalmas két év van mögötte. 2018-ban szinte újoncként – 2016-ban footgolfozott először – elcsípte a Marokkóba tartó vb-járatot, majd tavaly ő lett a Traditional Footgolf Cup legjobb magyarja és elsőként kvalifikált a csapat Eb-re. Közben egyre magasabbra kúszott a magyar ranglistán és a harmadik pozícióban telelt.

Korábban a tévében már láttam, mi is az a footgolf és ezért is örültem, mikor az Újbuda Liga és a szövetség amatőr versenyt rendezett. Megtetszett, az meg a lendületet is megadta a folytatáshoz, hogy megnyertem a monori tornát – mesélte a kezdetekről az EMFGSE játékosa.

A forgatókönyv másokhoz hasonlatosan íródott, irány, Kisoroszi, bajnoki fordulók és gyors fejlődés. Pisti ráadásul alaposan ráérzett a játékra és egyre eredményesebben játszott.

– Rúgótechnika és fej kell ehhez a sportághoz. Ha valaki megnézi kívülről, könnyűnek tűnik, de nem az. Ráadásul maximalista vagyok, mindig jobbra és jobbra törekszem. Nagy öröm volt kijutni a világ-, majd az Európa-bajnokságra és a legjobb magyarnak lenni a Traditionalen, de mindig van feljebb – részletezte félig-meddig elárulva életfilozófiáját is.

Saját fejlődése mellett arra is időt és energiát fordít, hogy a sportág honi fejlődését is segítse. Tavaly óta a magyar ranglistán ő rögzíti az eredményeket.

– Amiben csak tudok, segítek, hogy előre léphessünk mi is és maga a sportág is. Ha ezzel tehermentesíteni tudok mást, akkor ezzel, de a nemrég felvázolt bizottságok munkájában is szívesen vállalok részt. Az a vágyam, hogy egyszer otthon ülve a tévében nézhessek footgolf közvetítést. Ez egy hosszú folyamat, látszik a fejlődés, de ezért tenni kell. Ha csak egy ilyen kis aprósággal, akkor akár ennyivel igyekszem hozzájárulni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés