„Minden adott egy jó évhez!”



Pozitívan tekint 2020-ra Baldauf

Az Olimpia évét írjuk, így az idei szezon első fele ennek a jegyében telik. Bár sok esélye nincs, Baldauf Matyi mindent megtesz, hogy legalább a közelébe érjen ennek az álomnak. A 2019-es évét a fejlődés, küzdelem és türelem jellemezte.



HG Tavaly minden összeállt: háttércsapattal dolgozol, hogy idén elérd a European Tour-t, vagy esetleg Tokiót? Milyen vérmes reményekkel várod a 2020-as szezont?

BM
Végre olyan háttérrel vághatok neki a szezonnak, ami kitűnő alap, ha a legjobbak közé szeretnél eljutni. A legnagyobb játékosok is, mint Justin Thomas vagy Rory McIlroy a legjobb technológiával és a legjobb edzőkkel veszik körül magukat. Már nagyon várom, hogy elkezdődjön a szezon! A versenyek majd megmutatják, hol tartok az újonnan tanultakkal és miben kell még fejlődnöm. A Challenge Tour reális célkitűzés lehet. Ha úgy jönne ki a lépés és felkerülök a Challenge Tourra, akkor nagyon boldog leszek. A European Tour bónusz lenne. Mindent meg fogok tenni, hogy minél messzebb jussak idén.

HG Hogyan halad a felkészülésed, mire helyezitétek a hangsúlyt télen?

BM
Eddig minden szuper. Sikerült növelni az ütősebességem és stabilabban állok a lábamon, mint 2019-ben. Sokat nyújtottam, hogy technikailag könnyebben tudjam érezni a változásokat. Szépen haladunk. Egyre pontosabb a swingem és az eddigi rossz ütéseim is közepesnek mondhatók. Persze nem akarom elkiabálni, de bizakodó vagyok!

HG Az olimpia szempontjából az év első fele kritikus (február-június). Milyen versenyeken próbálsz előrelépni a világranglistán?

BM
Ez egy nehéz feladat. A Top 250-ben kellene bekerülni júniusig. Ha az év elején kimagaslóan játszom, akkor lehet egy minimális esély. Megpróbálom beverekedni magam 4-6 Challenge Tour versenyre, de az Alps Tour-on lesz a hangsúly. Mindent megteszek, de az olimpia talán még túl nagy falat.

HG Mikor láthatunk a legközelebb Magyarországon versenyezni?

BM
Sajnos ritkán jutok haza, akkor is a családhoz megyek elsősorban. Bízom benne, hogy a Profik Bajnokságán idén is elindulok. Hallottam, hogy terveznek egy Pro Am-et is, szóval jó lenne mindkettőn ott lenni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés