Zsuppán magabiztos győzelme Lakiteleken

 

Beszámoló

Hetvennél is több játékos állt az elrúgókhoz az International Winter Footgolf Tour 2019/2020-as szezonjának utolsó előtti, ötödik fordulójában, az év első hazai FIFG 50-es versenyén. A Nimród Footgolf Parkban Zsuppán Péter három rúgás előnnyel nyert, már csak hárman maradtak esélyesek a bajnoki címre.

A szeles, lakiteleki időben is sikerült több jó eredményt produkálnia a mezőnynek. A Nimród Footgolf Parkot a téli miniverseny alatt kellően begyakorló – és ott a szeniorok között legjobbnak bizonyuló – Zsuppán Péter (UTE) 64 rúgással teljesítette a tizennyolc szakaszt, ami az abszolút és a szenior elsőséghez is elég volt. A második helyre Juraj Gubani (Senec) futott be, három érintéssel lemaradva a győztes mögött, ami a felnőtt férfi kategória első helyére repítette. A harmadik pozícióért Flink János (UTE), Hinora Ferenc és Bacskai Bence (mindkettő Royal) szállt harcba egy ráadásszakaszon, miután mindhárman 68 rúgással fejezték be a versenyt. Ebből a playoffból Flink jött ki a legjobban és lett az abszolút kategória harmadikja. Hinora Bacskait megelőzve a férfi kategória bronzérmét tudta megkaparintani.

A szeniorok között Zsuppán mögött Marek Vittek (Senec), Balázsi Csaba (BFGT) volt a sorrend.

Bakó-Szántay Georgina (Nimród) öt rúgással utasította maga mögé a női mezőnyt, a második helyért Bölcsföldi Ágnes (Milan) és Bérczes Katalin (Nimród) kényszerült túlórára. A tizennyolcas szakaszt három rúgásból befejező Bölcsföldi lett a második.

Nagy Dominik (Nimród) bizonyult ma a legjobb utánpótláskorúnak, Sipőcz Artúrt (KSE) és Németh Áront (FTC) megelőzve.

A téli bajnokság végelszámolásánál az öt legjobb eredmény számít az egyéni kategóriákban, azaz a hat fordulót követően a legrosszabb eredmény kiesik.

Ebből adódik, hogy az abszolút elsőségért az éllovas Bacskai mellett Gubani és Zsuppán van már csak harcban. A férfi kategóriában ez a csata már csak kétpólusú, Bacskai és Gubani közül kerül ki a bajnok. Sokkal zsúfoltabb a szenior élboly, az első Zsuppán és a negyedik Kocsis Sándor (UTE) között csupán 240 pont a különbség. Utóbbi már nem, de a második Biró László vagy a harmadik Karakas Attila (mindkettő UTE) még megszerezheti az aranyat.

Izgalmasnak ígérkezik a női befutó is, Dreilinger Andrea (HHFGSE), Bölcsföldi Ágnes és egy nagy hajrával még Bakó-Szántay Georgina is nyerhet.

A junioroknál Németh Áron már a negyedik kör után felért a csúcsra, csak a további dobogós helyezések elosztása kérdéses.

A nyolcfős csapatdöntőre jelen állás szerint az UTE, a Senec, az FTC, a Royal, a Fair-way, az EMFGSE, a Hole Hunters és a BFGT utazna, ha ma lenne a zárás. A csapatversenybe minden forduló eredménye beszámít.

A hatodik, záró fordulót, két hét múlva, március 15-én rendezik Balatonudvariban, a Balaton Golf Club Bogey pályáján.

EREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

FÉNYKÉPEK


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés