Amerikai légiósok nagy napja

 

Magyar Kupa zárónap

 Véget ért a XXXI. Magyar Kupa, az évad első nagyszabású szövetségi versenye. Az első játéknap után a férfiak mezőnyében a Fülöp, Csányi, Stöllinger trió vezetett, míg a nőknél a Vadkerti - Berkenyei páros várta a vasárnapot az első két pozícióból. Lássuk hogyan alakult a második felvonás. 

 

Rekord nevező, meglepetés pálya

A koronavírus-járvány miatt április 25-26-ról, június 27-28-ra halasztott bajnokságra rekordszámú, közel 160 golfozó nevezett. A Versenykiírásban alapján, hendikep sorrend szerint, 138 golfozó szerzett indulási jogot, köztük 52-en indulnak 10 alatti hendikeppel.

A Pannonia csapata igazi meglepetés, játékosbarát versenypályával készült a golfozók számára, látványos rough-okkal, gyors greenekkel.

Második nap fordított sorrendben indult a mezőny, az első etap legeredményesebbjeivel zárva az induló flight-okat.

 

Az Amerikában pallérozódó Csányi Olivér az első nap még egy szerényebb 72-es eredményt hozott, közte 5 birdie-vel és 5 bogey-vel. A második körben azonban már nem volt kegyelem, az első 16 szakaszt hibátlanul hozva, parádés -5-ös teljesítménnyel ért fel a dobogó legfelső fokára. Mögötte a Pannionia Junior Academy növendéke, Závaczki Bálint (70) végzett, a 3. helyet Stöllinger Viktor (72) szerezte meg. A vasárnapot első pozícióból váró Fülöp Gergő több hibával játszott, a férfi mezőnyben 5. helyen zárta a tornát.

 

A nőknél Vadkerti Adél rajt-cél győzelmet aratott. A másik amerikai „kollégához” hasonlóan döcögve indult a torna, az első nap +4-es eredményt ért el, vasárnap azonban begyújtotta a rakétákat, és 6 birdie mellett mindössze 1 bogey-val, 67-es score-ral koronázta meg egész hétvégéi teljesítményét.

A Pannonia Junior Academy két növendéke, Kiss Polett Karolina 8 ütést javítva előző napi teljesítményén, 74-es score-ral 5. helyéről a 2-ra ugrott, míg Berkenyei Daniella 82-es eredményével a 3. helyet szerezte meg.

 

31. MAGYAR KUPA végeredmények:

Bruttó Férfiak:

1 Csányi Olivér: 139                        

2 Závaczki Bálint: 144                     

3 Stöllinger Viktor: 144

 

Bruttó Nők:

1 Vadkerti Adél: 143

2 Kiss Polett Karolina: 156

3 Berkenyei Daniella: 159

 

További kategória eredmények elérhetőek IDE KATTINTVA!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés