Hírmorzsák a golf világából

 

Újra nyitnak a golfpályák az Egyesült-Királyságban, kiderül ki nyerte az LPGA Tour floridai állomását és bemutatunk egy új golfos applikációt is - körkép a nagyvilágból.

 

  

Decembertől ismét nyitnak a golfpályák az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson hétfőn bejelentette, hogy december 2-ai kezdettel - a négy héten át tartó járványügyi korlátozások enyhítésének jegyében - ismét engedélyezik a kültéri szabadidősportok gyakorlását. 

Ez azt jelenti, hogy december elejétől a golfpályák és a gyakorlópályák ismét várják a lelkes, golfozni vágyó látogatókat és az edzések is újból megkezdődnek.

A miniszterelnöki döntés azt követően született, hogy a Parlament megvitatta azt az ebben a hónapban megközelítőleg 257.000 ember által aláírt petíciót, amely arra kérte a döntéshozókat, engedjék meg, hogy a golfpályák kivételt képezzenek azon kültéri helyszínek közül, amelyek a korlátozások ideje alatt zárva tartanak.

A brit poltikusok biztosak abban, hogy a golf azon sportok közé tartozik, amelyeket biztonságos körülmények között, az összes járványügyi óvintézkedés betartása mellett lehet játszani - a szigetországban már mindenki izgatottan várja, hogy ismét hódolhasson szeretett szabadidős tevékenységének.

 

 

LPGA Tour: Sei Young Kim nyerte a Pelican Bajnokságot Floridában

A dél-koreai Sei Young Kim hat hét leforgása alatt immár második bajnoki címét szerezte meg a Pelican Női Bajnokságon (Pelican Women Championship).

A floridai pályán elért eredménnyel a huszonegy éves golfjátékos tizenkettedik LPGA Tour győzelmét aratta a KMPG Women PGA Bajnokságon elért sikeres kezdet óta.

A tizennyolc szakaszos Pelican Golf Club pályáján még a legtehetségesebb riválisok - Ally McDonald és Stephanie Meadow - sem jutottak esélyhez Sei Young Kimmel szemben, aki ezúttal 70-es játékával szerezte meg az aranyérmet.

"Csak szerettem volna átélni mindazt, amit a korábbi versenyeimen." - nyilatkozta a világ egyik legjelesebb női golfozója.

Sei_Young_Kim.jpeg

 

 

Az England Golf újdonsága golfozóknak

Az England Golf új appot dobott a piacra, amely lehetővé teszi az ország mintegy 630 ezer golfjátékosa számára, hogy a World Handicap System-nek (WHS) megfelelően számon tarthassa hendikep indexét.

A My England Golf (MyEG) nevű alkalmazás, amely most már az Apple és Google Play store-ből is ingyenesen letölthető, tartalmazza a The Course Handicap (Pályahendikep) újítást is. Ennek a funkciónak a segítségével a golfjátékosok azt is megtekinthetik, egy bizonyos napon melyik elütőről indulnak, a Friends (Barátok) funkció pedig abban segíti őket, hogy a többi - az Egyesült Királyság bármelyik pályájához tartozó - golfozó fejlődését követhessék.

Az újonnan kifejlesztett app megkönnyíti az ország amatőr golfozói számára az új, World Handicap System-re való áttérést és nagyban segíti a többi játékossal való kapcsolattartást.

 

Forrás: Golfnews.co.uk

Kép: English Golf Courses


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés