Hab a tortán

 

Interjú Somogyi Györggyel és Somogyi Bencével

Somogyi Bence kitartó munkája meghozta a gyümölcsét: a 2021-es év remek hírekkel indult az ifjú golfozó számára. Édesapja, mesélt nekünk a tavalyi év tanulságairól, valamint az idén várható kilátásokról.

 

Hogyan összegeznéd a tavalyi évet és milyen módon készültök az idei szezonra?

Somogyi György: A tavalyi év rendkívül nehéz volt, elsősorban a koronavírus-járvány, másrészt a Young Masters-el kapcsolatban felmerült gondok miatt, amelyek nagyon megviseltek minket. Az eredményeket tekintve elégedettek vagyunk, Bence hendikepje a régi szisztéma szerint az év végére 1,6 lett. A Magyar Nyílt Junior Bajnokságon az U18-21 összevont kategóriában, óriási hajrában és talán a szezon egyik legjobb játékával a harmadik helyezést érte el. A hab a tortán a Pannonia Klubbajnokságon aratott győzelem volt, ezen a tornán Bence fiam a Pannonia GCC legjelesebb golfjátékosaival küzdött meg sikerrel. A zöld zakó átadására és a fogadásra a járvány miatt sajnos nem kerülhetett sor. Remélhetőleg ezt is tavasszal bepótolhatjuk.

A 2021-es évvel kapcsolatban szerencsére sok pozitívumot tudunk mondani. Az év kezdetén egy újfajta amatőr sportolói szerződést írtunk alá a Pannonia Junior Golf Akadémiával, amely a megbeszélés szerint Bencének a 2021. évben további támogatásokat biztosít, például több külföldi WAGR-minősítésű versenyen tudunk indulni. Egy évben két-három golfverseny finanszírozását az Akadémia vállalta magára, illetve a pályát és a labdákat is ingyen kapjuk, ami egy felbecsülhetetlenül nagy segítség. Amíg az időjárás engedte, a téli szezonban remek lehetőség volt Böndicz Gergővel az Akadémia fedett elütőjén trackman segítségével edzéseket bonyolítani. Idén is szeretnénk a Klubbajnokság győzelmi szériáját folytatni. Természetesen a Grand Slam versenyek és a válogatott események prioritást élveznek. Újdonságként lép be az életünkbe, hogy megpróbáljuk a hazai ranglista versenyeket és a pontszerzést egy kicsit háttérbe szorítva a három-négynapos szlovén, cseh, szlovák, osztrák és német WAGR-versenyeket is látogatni. Mivel most már az U16-os kategória legtöbb játékosa kiöregedett, igy Bence idén a kategória elsőszámú játékosa lehet.

 

Bence, milyen tantárgyaid vannak ebben az évben és hogy megy a tanulás?

Somogyi Bence: 2020 őszén az ún. nulladik évfolyamot, vagyis a nyelvi-informatikai tanévet kezdtem el a tizenkét évfolyamos Lauder Javne Iskolában. Ebben az évben a többi tantárgy kicsit háttérbe szorul, helyettük a nyelvi órák, illetve az informatika kerülnek reflektorfénybe. Ez azt jelenti, hogy három különféle angol órám van: kommunikációs angol, íráskészség-fejlesztés és nyelvtani helyesség. Mindhárom tantárgyrészből kilencven százalék felett állok. Informatikából is három részre oszlik a tantárgy: általános informatikai ismeretek, digitális hang és programozás. Emellett biológiát, társadalomismeretet, testnevelést is tanulok – jelenleg minden tárgyból kilencven százalék felett állok. Arra törekszem, hogy a tanulásban és a sportban is az élen járjak. 2021 évben szeretném elérni az ötvenedik junior válogatottságomat.

 

Kép: Somogyi György


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés