Si Woo Kim győzelmével zárult a The American Express

 

A huszonöt éves dél-koreai golfjátékos egy évvel ezelőtt hátfájdalmai miatt arra kényszerült, hogy otthagyja a Coachella Valley pályát, a múlt héten azonban gyógyultan tért vissza a golf világába és a kaliforniai La Quintán zajló négynapos The American Express bajnokság negyedik, utolsó fordulójában 64-es játékkal nyűgözte le a golf szerelmeseit.

 

8-as eredményével csak egy ütéssel előzte meg Patrick Cantlay-t, ám ez elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a fiatal golfozó harmadik PGA Tour győzelmét söpörje be, amellyel a legendás Collin Morikawa nyomdokaiba léphetett: ők ketten ugyanis az egyetlen olyan huszonhat év alatti játékosok, akik háromszor is didalt arattak a neves megmérettetésen. Kim az utolsó három szakaszból kettőt birdie-vel zárt, a tizenhetes szakaszon gyönyörű birdie puttot produkált, míg a huszonnyolc éves Cantlay tizenegy birdie-t zsákmányolt a vasárnapi fordulóban.

 

Golftörténeti érdekesség, hogy amikor Kim huszonegy évesen megnyerte a 2017-es Players Championship nevű golftornát, ő volt a legfiatalabb játékos, aki valaha is győzött a versenyen.

 

Az ausztrál Cameron Davis 64-es eredményével a harmadik helyen zárta a bajnokságot, míg Tony Finau 69-es scorejával a negyedik helyet szerezte meg magának.

 

Forrás: www.pgatour.com

Kép: Augusta.com


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés