Férfi kézi-vb: Nem kell elmarasztalni a fiúkat

 

A legjobbjait pihentető magyar férfi kézilabda-válogatott 36–28-ra kikapott a spanyoloktól az egyiptomi világbajnokság középdöntőjének záró fordulójában. A mérkőzés után Gulyás István mellett Balogh Zsolt és Győri Mátyás értékelt az M4 Sportnak.

 

Gulyás István szerint nem kell elmarasztalni a fiúkat, mindent megtettek a spanyolok ellen, amit tudtak (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

 

Gulyás István szövetségi kapitány a következőket mondta:

„Nem kell elmarasztalni a fiúkat a vereség miatt, megtettek mindent. Az első félidőben valóban mást játszottunk, mint ami a taktika volt, hiszen annak nem volt a része, hogy egy passz után eldurrogtatjuk a labdát, és a kezükbe adunk hatot, hetet. A második félidőben ezen sikerült javítanunk, azt kértük tőlük, hogy jöjjünk közelebb a spanyolokhoz, és sokkal bátrabban kézilabdázzunk. Időkérésnél látszott, hogy szégyellik magukat, mondtuk nekik, hogy emeljék fel a fejüket, menjenek előre, semmi baj sem történik. Nem hiszem, hogy rendet kellene tenni a fejekben, egyszerűen sok technikai hibát követtünk el, a spanyolok ellen ezt nem lehet megtenni. A meccs elején elbizonytalanodtunk, és ezt cipeltük magunkkal.”

„Nem olyan önbizalommal játszottunk, ahogy kellett volna – vallotta be Balogh Zsolt. – Akik ma a pályára léptek, kevesebb lehetőséget kaptak a korábbi meccseken, különösen igaz ez a belső posztokon védekezőkre. Nagyon sok technikai hibánk volt, ez pedig a spanyol csapat ellen nem sok jót ígért. Nem így szerettük volna befejezni a középdöntőt, tapasztalatszerzésre jó volt, hogy nem szabad játszani a spanyolok ellen. A félidőben meg is kaptuk az öltözőben, hogy amit megbeszéltünk, abból nagyon keveset valósítottunk meg a pályán. Ez a vereség nem lesz hatással a negyeddöntőre, mert tudtuk, hogy ebben a felállásban nem mi vagyunk az esélyesek. Nyilván ettől még a győzelem volt a cél, nem néztük azt, hogy kit kaphatunk a folytatásban. A spanyolok azonban átgázoltak rajtunk, csak a végén tudtuk kozmetikázni az eredményt, nem volt esélyünk a mai mérkőzésen.”

 

Győri Mátyás elmondta, nagyon zavarta őket, hogy a védekezést egyáltalán nem érezték, valahol mindig elcsúsztak, elszámolták magukat, így a spanyolok százszázalékos ziccereket lőhettek.

„Egyszer sikerült visszakapaszkodnunk, akkor úgy éreztem, meccsben lehetünk. De ez a cseresor olyan gyermeteg technikai hibákat követett el, amellyel nem tudtuk felvenni a harcot a spanyolokkal. Éreztünk, hogy az első sor tagjainak válláról le kell venni a terhet, pihenniük kell, ez megvalósult, és igazából szerdán kell majd topon lennünk. Nincs okunk lógatni az orrunkat, megyünk tovább a negyeddöntőbe, éhesek vagyunk a sikerre, nem szeretnénk itt megállni.”

Gulyás István azt is elmondta, hogy az IHF megengedte volna, hogy maradjanak a mostani szállodájukban, de a költözés mellett döntöttek, belefér a napi programba a reggeli utazás. Emellett szólt az is, hogy abba a szállodába költöznek vissza, amelyet korábban már belaktak, így ezzel nem lesz probléma. S mivel szerdán az esti meccsen lépnek pályára a franciák ellen, bőven lesz idő a regenerációra.

 

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
I. CSOPORT (ÚJ FŐVÁROS)
SPANYOLORSZÁG–MAGYARORSZÁG 36–28 (21–14)
Új főváros, zárt kapuk mögött. V: Nacsevszki, Nikolov (északmacedónok)
SPANYOLORSZÁG: PÉREZ DE VARGAS – SOLÉ 8, A. Dujshebaev, R. Entrerríos 3, Marchán 3, J. Canellas 2, A. Fernández 2. Csere: Morros, Maqueda 4, D. Dujshebaev 1, Sarmiento 1, Guardiola 2, Figueras 1, A. GÓMEZ 7 (3), Arino 2. Szövetségi kapitány: Jordi Ribera
MAGYARORSZÁG: Székely M. – Hanusz 1, Ancsin G. 4, Topic 1, ifj. Rosta M. 2, Szita 2, Sunajko S. 4. Csere: Borbély (kapus), Hornyák P. 1, Balogh Zs. 5 (2), GYŐRI M. 5, Nagy Bence 2, Bodó, Máthé 1 (1). Szövetségi kapitány: Gulyás István
Az eredmény alakulása. 9. perc: 7–2. 13. p.: 7–7. 16. p.: 11–8. 27. p.: 19–12. 33. p.: 21–16. 45. p.: 28–16. 47. p.: 55. p.: 31–24
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3

 

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Brazília–Uruguay 37–17 (18–7)
Lengyelország–Németország 23–23 (12–11)

 

Forrás: Nemzeti Sport Online

Kép: 24.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés