Mindig is arra vágytam, hogy másoknak segíthessek

 

Interjú Varga Adéllal

Varga Adélt már gyermekkorában érdekelte a test és lélek kapcsolata, az öngyógyítás képessége, így miután Spanyolorzságban, a híres El Caminón megismerkedett a kinesiotape-el, komolyabban is elkezdett foglalkozni a természetes gyógymódokkal. Adél azóta az emberek segítésének, gyógyításának szenteli életét.

 

Éveken át a Balaton Golf Club egyik vezetője voltál. Majd úgy érezted, hogy váltani szeretnél és a családi vállalkozásban folytattad a pályafutásod. Mi történt veled az elmúlt években?

Továbbra is erősítem a családi vállalkozásunkat, de már csak heti egy napot dolgozom az IND.E Kft-nél: ez főként adminisztratív és marketing jellegű feladatok ellátását jelenti. Időm többi részét új hivatásom, a talpreflexológia tölti ki. A természetgyógyászatban úgy érzem megtaláltam önmagam. Nagyon sokat tanulok és folyamatosan képzem magam. Élvezem a munkámat, hiszen mindig is örömet okozott, ha másoknak segíthettem.

Akik ismernek tudják, hogy a természetesség híve vagyok és a természet szeretete vezérelt korábbi munkahelyeimen is, a balatonudvari golfpályán és a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban is. Több mint húsz év turizmusban eltöltött év után most mélyebben, komolyabban megjelenik a segítségnyújtás a munkámban, nemcsak egy kedves mosollyal, kérdéssel vagy konstruktív megoldásokkal. Öt évvel ezelőtt az El Caminón, a spanyol zarándokúton ismerkedtem meg a kinesiotape-pel, és kezdett el komolyabban érdekelni a lábak kezelése is. Az ÚT során tudatosult az is bennem, hogy mekkora jelentősége van a talpak egészségének, és micsoda titkokat rejt.

Ezért hazatérésem után - először még csak munka mellett - elkezdtem foglalkozni a kinesiotape-el és a talpreflexológiával - így kerültem erre a csodálatos útra. A talpreflexológia hozta a többi lehetőség megismerését: aromaterápiával, hangtálterápiával és fitoterápiával is elkezdtem foglalkozni. Ez utóbbi a gyógynövényekkel, a növényi alapanyagokkal való kezelést jelöli, ami már régóta az életem része. Az ember talpa egy igen érzékeny jelzőrendszer, amely például emésztési vagy egyéb zavarokat is jelezhet, ezeket kiválóan lehet kezelni olyan kiegészítőszerekkel, módszerekkel, mint a talpmasszázs, a gyógyteák és az illóolajok.

 

A golfjátékosok milyen módon tudják még igénybe venni az általad kínált szolgáltatásokat? Mi az amit kimondottan a golfjátékosoknak ajánlasz?

Kolléganőmmel Harsányi Andival kifejlesztettünk egy speciális négykezes masszázst, nevezhetjük szinkron masszázsnak is. Ez igazán különleges élményt nyújt, amely akár a golfozóknak is a segítségére lehet. A golf, mint tudjuk egy asszimetrikus sport. Ebből a tartásból fakadó esetleges problémákat harmonizálja, kiegyensúlyozza. Andi az ún. makrozónára hat, funkcionális masszázzsal kezeli az adott területet, én pedig az adott testrésznek megfelelő mikrozónában, azaz a talp reflexzónájában dolgozom vele egyidőben. Magyarul, ha Ő a vállat kezeli, én is a vállat kezelem, csak a talpon. Ez megsokszorozza a terápia hatékonyságát.

Nagyszerűen használható sportsérülések megelőzésére, vagy azt követő rehabilitációra. A versenyre készülő golfozókat is segíthetjük, a kezelések olyan szempontból is igen hasznosak, hogy felkészítjük az izmokat és az egész testet egy fokozottabb megterhelésre. Az aromaterápiás tanácsok és „szerelmeim", az illóolajok a koncentráció megtartását segítik elő, a vér oxigénellátását serkentik, tehát a sporttevékenység sikerét is elősegíthetik. Kezelési csomagom tartalmaz állapotfelmérést és aromaterápiás tanácsadást is.

 

A golfban megszerzett tapasztalataidat milyen módon tudod hasznosítani az új szakmádban?

A természetgyógyászathoz, a kezelések sikeréhez mindenképpen szükséges a jó emberismeret, amit korábbi munkahelyeimen és a golfpályán eltöltött több mint nyolc év alatt sikerült fejlesztenem. A golf egy olyan különleges játék, életmód, amelyben az önfegyelem, az önismeret és a természethez való közelség mind előreviszik az embert. Ha megismerem magamat és a saját természetemet, akkor már megtettem az első pár lépést a gyógyulás felé vezető úton.

 

Varga Adél kép

 

Varga Adél honlapja: https://vadel.hu/

Fotók: Kretovics Zsolt


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés