Southern Hills ad otthont a 2022-es PGA Championship-nek

 

A PGA of America az oklahomai Tulsában található Southern Hills Country Clubot jelölte ki a 2022-es PGA Championship új helyszínéül, amely a Trump National Club Bedminstert helyettesíti majd.

 

A golftornát, amelyre várhatóan 2022 május 19. és 22. között kerül sor, egy olyan egyedülálló helyszínen játszák, amely az elmúlt években már öt PGA Bajnokságnak, köztük a Tiger Woods győzelmével zárult 2007-es PGA Championship-nek is otthont adott. A PGA a január 6-ai eseményeket követően hozta meg a helyszíncserére vonatkozó döntést, miután Trump támogatói megostromolták a Capitoliumot Washington D.C.-ben.

 

A New York városától mindössze hetvenkét kilométerre nyugatra fekvő, New Jersey-i Bedminsterben található Trump National pályáján zajlott a 2017-es U.S.Women's Open, amely miatt a United States Golf Association nehéz helyzetbe került, hiszen Trump 2015-ös kampánya során kétes megjegyzéseket tett a bevándorlókról.

 

A nagyszabású golfversenyek szervezésével járó bonyolult tervezési és kivitelezési munkálatokra való tekintettel egy-egy bajnokság helyszínét már évekkel az esemény előtt kiválasztják, így a váratlan csere kicsit kellemetlen helyzetbe hozza a szervezőket, ám szerencsére a Senior PGA Championship is a Southern Hills-en kerül megrendezésre ebben az évben, ami jelentősen megkönnyíti a verseny előkészületeit.

 

Southern Hills egyébként 2001-ben a Retief Goosen által megnyert U.S. Open és az 1994-es, Nick Price Győzelmével fémjelzett PGA Championship otthonául is szolgált. Hubert Green szintén ezen a pályán nyerte meg a U.S. Opent 1977-ben.

 

A 2021-es PGA Championship-et május 20. és 23. között rendezik meg, amely Rory Mcllroy 2012-es győzelméről is ismert.

 

Forrás: ESPN

Kép: Golfdom.com


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés