Az NFL történelmet ír, először lesz női bíró a Super Bowlon

Az NFL, ha lassan is, de halad előre a nemek közötti egyenlőség terén. A liga múlt heti bejelentése szerint Sarah Thomas lesz az első női játékvezető a Super Bowlok történetében február 8-án, a Tampa Bay Buccaneers–Kansas City Chiefs mérkőzésen.

Sarah Thomas az első női játékvezető az NFL-ben, eddig öt mérkőzésen kapott lehetőséget. 2019-ben ő volt az első nő is, aki az NFL rájátszásában már szóhoz jutott. Két évvel ezelőtt, január 13-án a New England Patriots-Los Angeles Chargers playoff-meccsen a játékvezetői stáb tagja volt. Az idei döntőben a hét, pálya szélén található bíró egyike lesz majd, úgynevezett down judge-ként, a játékok szabályos indítását figyeli majd, valamint a megítélt büntetéseknél ellenőrzi, hogy hová kerüljön az új vonal.

"Sarah Thomas a Super Bowl első női hivatalos személyeként ismét történelmet írt. Az elit teljesítménye és a kiválóság iránti elkötelezettsége alapján megérdemelte a Super Bowlon való megbízatásának jogát. Gratulálok Sarah-nak ehhez a megérdemelt megtiszteltetéshez!" - nyilatkozta Troy Vincent, az NFL alelnöke.

Korának egyik legjobb és legsikeresebb (összesen 39, 12 női egyéni, 16 női páros és 11 vegyes páros Grand Slam-győzelmet aratott) női teniszezője, Billie Jean King, a női egyenjogúságért folytatott küzdelem egyik élharcosa is örömmel üdvözölte az NFL döntését a Twitteren.

"A Super Bowl is történelmet ír, ahol Sarah Thomas lesz az első nő, aki egy ilyen nagy meccsen közreműködik. 2015-ben ő volt az első női játékvezető, aki a rájátszásban vezetett meccset. Törd át a további akadályokat, Sarah!" - írta a legenda.

Forrás: Eurosport.hosszabitas.hu

Kép: NS Business


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés