„Testileg és lelkileg is sokkal jobban érzem magam"

Van, aki hamar átesik rajta, de számos olyan történetet hallani, hogy valakinél hosszú ideig tart a koronavírusból való kilábalás. Utóbbi táborba tartozik Csikós Gábor, aki szerencsére már kigyógyult a betegségből, interjúnkban pedig a Continental pályája és a Golfiesta körüli teendőkről, tervekről is beszélt. 

 

Mi újság veled, hogy érzed magad?

Sajnos a családomat és engem sem kímélt a járvány, három hónapig küzdöttem a koronavírusos megbetegedéssel, a múlt héten azonban gyógyultnak nyilvánítottak. Azóta, amikor csak tehetem, adok vérplazmát, mert rendkívül nagy mennyiségű antitestet termel a szervezetem, amely csak intenzív betegség esetén fordul elő. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy minél több vérplazmát adok, annál több az antitestem, tehát annál védettebb vagyok. Fontos számomra, hogy másokon segíthessek, mert nem akarom, hogy bárki olyan helyzetbe kerüljön, mint amilyenen nemrég átestem. Bár a betegségem alatt egy hónapon át feküdtem, a gyógyulásom óta ismét elkezdtem sportolni. Most már testileg és lelkileg is sokkal jobban érzem magam és végre újra lehetőségem nyílik kocogni és kondizni!

 

A betegséggel való küzdelem milyen hatással volt az oktatói tevékenységedre?

Az utóbbi időszakban egyáltalán nem tudtam oktatni, inkább a golfpályával kapcsolatos előkészületekkel foglalkoztam, otthonról dolgoztam. A lábadozás időszakára pihenést írtak elő az orvosok, megerőltető munkát nem végezhettem. Az elmúlt év viszonylag szoros menetrend szerint zajlott. Számos olyan teendőm volt, amely mellett jóval kevesebb időm jutott a tanításra. Bízom benne, hogy idén már több időt tudok szentelni az oktatásnak.

 

Milyen pályával kapcsolatos feladataid vannak?

Folyamatosan fejlesztjük a range-et: az elmúlt hetekben a felső elütőre is felkerült a tető, annak a festése és a reklámfelületek felrakása még hiányzik. A pályával kapcsolatos munkálatokon kívül a beszerzésekben is részt veszek. A 2021-es szezon versenyeit elkezdtük szervezni és az új tagok regisztrálása is folyamatban van. Szerencsére egy fantasztikus csapat vesz körbe, így remélhetőleg minden tervünket meg tudjuk valósítani.

 

Történtek változások a Continental edzői stábjában?

Nincs saját oktatói csapatunk, ezért minden évben olyan edzőkkel szerződünk, akiknek megfelelő végzettségük van és szeretnének nálunk tanítani. Ebben az éven eddig tizenkét-tizenhárom oktató jelezte szándékát, aminek nagyon örülök. A nyári hónapok folyamán egy foglalásos applikációs rendszert szeretnénk bevezetni, de ez a terv egyelőre még gyerekcipőben jár. A Continental főépületének újraépítése, a pálya környékén lévő bokrok, fák metszése jelenleg is gőzerővel zajlik, készülünk a tavaszi időszakra. A tavalyinál is jobb minőségű greenekkel és gyakorlóterületekkel szeretnénk előállni, hogy a hozzánk egyre nagyobb számban ellátogató játékosok minél eredményesebben készülhessenek a versenyekre.

 

Mi a helyzet a Golfiestával?

Az immár tíz éve működő Golfiesta továbbra is virágzik, a létszámunk az elmúlt év viszontagságai ellenére sem csökkent. Az egyéni és a családi golf terén is azt valljuk, hogy fel kell karolnunk a kezdő játékosokat és ennek a hivatásnak versenysorozatok szervezése révén eleget is tettünk. Arra törekszünk, hogy megtanítsuk a golfozóinkat a tizennyolc szakaszos pályán való játékra. A magyar golfba az összetartás ereje életet lehelhet, hiszen óriási segítség, ha mindenki egy irányban húzza a szekeret.

A junior programunkat továbbra is folytatjuk. A téli szezon folyamán a gyerek sereg lelkesen látogatta az edzéseinket. Jelenleg szombat délelőttönként tartunk edzéseket, de amint jön a jó idő és hosszabban lesz világos, a hétközi edzéseket is visszahozzuk. A 2020-ban elvégzett utánpótlás nevelési munkánk eredményeképpen a Ryder Cup European Development Trust további egy évvel meghosszabbította a támogatását, amely nagyszerű hír a számunkra, hiszen egy ilyen magas szintű szakmai grémium is elismeri a munkánkat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés