Ahol a szél az úr

A vártnál tovább tartott a The Genesis Invitational folytatása a kaliforniai Pacific Palisadesben, a helyi idő szerint szombat délutáni partit szó szerint elfújta a szél. A játékosok legnagyobb riválisa a harmadik körben a természeti elem volt.

 

A Genesis harmadik napján annyira erős volt a szél, hogy 4 órára fel kellett függeszteni a játékot. Keegan Bradley puttját például a 10-es lyukon lefújta a greenről, míg Max Homa első, par 5-ös szakaszon ütött labdáját majdnem a lyukba küldte.

 

Sam Burns, aki szombatig hatalmasat ment, már a 31. bogey mentes szakaszánál járt, amikor jött az első +1-es játék a 8-ason. Innentől a következő 6 lyukon még pluszban 3 bogey-t beszedett. Nem volt túlságosan szerencsés napja a versenyt szombati +2-jével együtt is vezető 24 éves louisianai játékosnak.

 

Azt azért érdemes hozzátenni, hogy a 13. és 14. szakasz között eltelt jó pár óra, ameddig állt a játék; ezen a játéknapon finoman szólva sem lehetett jó ritmusba kerülni, a golfozók inkább próbálták túlélni az elemi csapást és minimalizálni a veszteségeket.

 

A legbizarrabb kört, a nap végén magát hirtelen a második helyen találó angol Matthew Fitzpatrick produkálta, aki zsinórban 10 szakaszon nem tudott par-t ütni, vagy bogey vagy birdie került a score-kártyára. Ezzel együtt is a három játékos alkotta szűk elitbe került, akik a legjobb eredménynek számító, -2-vel abszolválták a játéknapot.

 

Dustin Johnson továbbra is T2-ben, Max Homa -1-gyével szintén. Burns ugyan az első helyről várja a döntő játékot, azonban 5 ütés előnye már csak 2-re olvadt, a top tízben pedig mindenki lőtávolban van, 4 ütésre tőle.

 

A harmadik kör tehát nem várt fordulatokat és meglepetéseket hozott, de nem a hagyományos módon. A helyzetről mindent elárul az a statisztika, hogy csupán 12 olyan játékos volt, aki par alatt tudott játszani, a felfüggesztés előtt az átlag ütésszám: 73,3 volt.

 

A verseny állása:

1 S. Burns: -9                     

T2 D. Johnson: -7                             

T2 M. Fitzpatrick: -7                        

T2 M. Homa: -7                

T5 P. Cantlay: -5               

T5 T. Finau: -5

T5 T. Gooch: -5

 

Forrás: PGA Tour


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés