A legenda, aki másodszorra is beleszeretett a golfba

 

Míg a világ különböző pontjain jelen pillanatban is olyan golfbajnokságok zajlanak, mint a Workday Championship at The Concession, a Puerto Rico Open, vagy az LPGA Gainbridge, Tiger Woods jelenleg éppen szerdai autóbalesetéből lábadozik, melynek következtében jobb lábán súlyos sérüléseket szenvedett.

 

A golflegenda a Los Angelesben található, sportsérüléseket rendszeresen ellátó Cedars-Sinai Medical Centerben lezajlott műtétjét követően újabb beavatkozáson esett át péntek reggel, ám közösségi média-bejegyzései szerint optimistán, jó kedélyállapotban kezdi meg felépülését. Dr. Anish Mahajan szerint Woods több nyílt törést is szenvedett, elsősorban a jobb lába, a bokája és a sípcsontja sérült meg.

 

Tiger és családja megköszönte a nyilvánosságnak a jókívánságokat kifejező üzenetek sorát és azt a felbecsülhetetlen jelentőségű érzelmi támogatást, amelyet a nehéz napokban nyújtottak a sportoló részére.

 

A negyvenöt éves golfozót nemrég elszállították a Los Angeles városától délre fekvő Harbor-UCLA Medical Centerből, hogy ortopédiai problémáira további kezeléseket kapjon. Törött bokájába csavarokat helyeztek, és ha minden a terveknek megfelelően alakul, gyógyulását követően mozgása ismét a régi lesz.

 

Woods balesetét megelezően újabb és újabb versenyeken bizonyította a rátermettségét, 2019-ben páldául a PGA Tour győztese lett, ám 2020-ban a pandémia mellett egy esés következtében jelentkező, kínzó hátfájdalom, és az azt követő operáció is az útját állták. 2020 őszén fiával, a tizenegy éves Charlie-val játszott a PNC Bajnokságon, ezt követően azonban egyre világosabbá vált, hogy a fáradhatatlan golfozóra valószínűleg hosszú gyógyulási folyamat vár. 

 

A szerdán történt szomorú eset talán egyetlen pozitív hozadéka, hogy mivel Tiger Woods 2000-ben és 2005-ben a skóciai St. Andrews híres Old Course nevű pályáján aratott diadalt az Open Champions-ön, a városban élő amerikai származású caddie és Tiger-rajongó, Robert Ogle III a sportoló balesetét követően egy lenyűgöző, példaképének jobbulást kívánó, homokba rajzolt művészeti alkotással rótta le tiszteletét a versenyző előtt.

 

i 

Forrás és képek: ESPN, WSOC TV


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés