Collin Morikawa nyerte a Workday Championship at The Concessiont

Collin Morikawa győzelmével ért véget a 2021-es világbajnoki sorozat első állomása, a Workday számítástechnikai vállalat által szponzorált World Golf Championships, melyet a koronavírus-járvány okozta logisztikai kihívások Mexikóvárosból Floridába kényszerítettek.

 

A helyszínváltozással a 10,5 millió dollár összdíjazású verseny egy négy állomásos floridai körút része lett, hiszen március első hétvégéjén az Arnold Palmer Invitational, majd a THE PLAYERS Championship, végül a Honda Classic is a napfény államába költözik. A Jack Nicklaus és Tony Jacklin tervezőpáros által megálmodott Concession Golf Club par 72-es pályáján a világranglista top 15 játékosa sereglett össze, köztük az aktuális FedExCup győztes, Dustin Johnson, a címvédő Patrick Reed, Justin Thomas, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau, Jon Rahm és Rory McIlroy, aki a győzelemmel mind a négy vb-címmel büszkélkedhetett volna.

 

A vb nyitó körében még Webb Simpson, és Matthew Fitzpatrick 66 ütéssel szerzett előnyt, de a folytatásban már a februári Waste Management Phoenix Open győztese, Brooks Koepka egy ütéselőnnyel vette át a vezetést Cameron Smith előtt. Ekkor Tony Finau, Patrick Reed és Abraham Ancer is szorosan a nyomában volt, Morikawa és DeChambeau pedig a bajnokság legalacsonyabb scorejával, 64 ütéssel erősítettek. Így nem véletlen, hogy a döntő forduló előtt Collin Morikawa már -15-el, két ütéssel vezetett Brooks Koepka és Billy Horschel előtt. A 24 éves Morikawa a záró fordulóban is kiválóan állta a rá nehezedő nyomást, és egy 69-es körrel, három ütés hátrányra kényszerítette Brooks Koepkát, Viktor Hovlandot és Billy Horschelt. A négyszeres PGA Tour győztes első világbajnoki címe mellett 1,82 millió dollárral és 550 FedEx-ponttal lett gazdagabb.

Webb Simpson
Brooks Koepka
Collin Morikawa

 

World Golf Championships - Workday Championship at The Concession végeredmény

1. Collin Morikawa -18 70 64 67 69 270
T2. Viktor Hovland -15 71 69 66 67 273
T2. Brooks Koepka -15 67 66 70 70 273
T2. Billy Horschel -15 67 67 69 70 273

 

Forrás: Magyar Golf Szövetség

Kép: The Guardian


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés