Nincs több kifogás!

 

A tavasz beköszöntével egy új korszak veszi kezdetét Batta Krisztinának és lelkes csapatának életében. A szenior női válogatott kapitánya így mesélt az elért fejlődésről és a küszöbön álló pozitív változásokról:

 

Hogyan telt a téli időszak?

Éppen most írom a hírlevelet a hölgyek részére! Hétfőn tartottuk az utolsó téli edzésünket és úgy vélem, igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat: a 2020 decemberétől három hetente szervezett edzések közül mind a négy alkalmat meg tudtuk tartani. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, ugyanakkor arról is megbizonyosodhattunk, várhatóan kikre számíthatunk majd az elkövetkező hónapokban.

Akik a téli hónapokban is folytatták az edzéseket, látványos fejlődésen mentek keresztül és már most remek formában vannak. Egyes játékosoktól azt remélem, hamarosan tíz alá viszik le hendikepjüket és igen bizakodón tekintek az idei szezon elé! Hamarosan kezdődik az új idény, a szenior női válogatott edzéseinek helyszínével kapcsolatban előrehaladott tárgyalásokat folytatunk. Szívből remélem, hogy amint beköszönt a tavasz és kellemesebbre fordul az idő, már semmi sem tartja vissza játékosainkat és a huszonegy fős kerettagság legalább kétharmada rendszeresen látogatja majd az edzéseket.

 

Miből álltak az utosló felkészítőedzések?

Szeretem, ha az oktatást profi edzők végzik, így az óráinkat a Dubajból nemrég hazatért, rendkívül nagy tudással rendelkező Tóbiás Zsolt tartja. Az egyre javuló hendikepemet is az ő szakértelmének köszönhetem. Egy közel kétórás range-el kezdünk, amelyen belül a rövidjátékot és a hosszújátékot is gyakoroljuk. Szerintem mindenki csodálatosan halad előre, szorgalmas játékosaink nagyon sok új dolgot tanulnak. Mindannyian élvezzük az edzések hangulatát és Zsolt is láthatóan egyre motiváltabb, saját edzéstervvel, koncepcióval készül az alkalmakra.

 

Úgy tudom, egy ideje már Francesco Escalante edző keze alatt gyakorol.

A már évek óta Magyarországon élő Cisco (Francesco Escalante), a Smasher Traning Systems edzője golfozókkal és profi sportolókkal is foglalkozik, ezért azzal is tisztában van, hogy egy golfjátékos milyen sérülésekkel, fájdalmakkal küzd. Már másfél hónapja járok hozzá és ez idő alatt nemcsak fizikálisan fejlődtem, de az ütéseim is hosszabbak lettek. Hetente kétszer végzek erőnléti edzéseket a lakásomtól mindössze ötven méterre található helyszínen. Optimista vagyok és bízom abban, a remek 3,8-as hendikep, amit az új WHS révén megkaptam, a jövőben csak javulni fog! Egyúttal köszönöm a Continental csapatának is a szíves fogadtatást és vendéglátást, amit a női válogatott irányában tanusít!

Kép: Batta Krisztina


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés