Akadémiai szintű kezdés

Április első hétvégéjén Máriavölgyben került megrendezésre az idei év első szövetségi versenye, a II. Winter Cup. A cudar időjárás ellenére a Pannonia fiatal akadémistái hozták a remek eredményeket, dobogós helyezéseket. Böndicz Gergő, a Pannonia Junior Akadémia vezetője így emlékezett vissza a 2021-es szezon első komoly megmérettetésére:

 

 

„Nagy örömünkre több versenyzőnk is kiemelkedően teljesített a Winter Cup-on. A hazai pálya ismerete segítségünkre volt, azonban az időjárás jóval kegyesebbnek mutatkozott a versenyt megelőző hetekben. Ez a játékosainkat is meglepte, hiszen senki sem számított olyan erős szélre, mint amilyen a második napon tombolt. Ennek ellenére a tehetséges fiatalok minden várakozást felülmúltak.

 

Závaczki Bálint megvédte bajnoki címét, a tavalyi évhez hasonlóan idén is győzelemmel távozott. A tizenhetedik szakasz egy kicsit izgalmassá tette a befejezést, de a második napi magabiztos játéka mindent eldöntött. A női kategória győztese Berkenyei Daniella lett, aki szintén kiváló teljesítményt nyújtott: rajt-cél győzelmet aratott. A női mezőny harmadik helyezettjére, Sántha Laurára is nagyon büszkék vagyunk, hiszen ifjú akadémistaként már a debütáló versenyén letette a névjegyét. A junior nettó kategória győztese, Szautner Elena is említést érdemel, ahogy Ifj. Sárközi Ricsi is, akiről nagyon sokáig úgy tűnt, hogy akár még az első helyet is megszerezheti, és a második napon csupán egy ütéssel csúszott le a dobogóról.

 

Le a kalappal az egész mezőny előtt, hogy az embert próbáló orkánszerű szélben is fantasztikusan helytálltak! Bízzunk benne, hogy ez még csak a kezdet és az idei golfszezon minden versenyére sor kerülhet a maga kijelölt idejében. A tanítványaimnak azt javasoltam, lehetőségeikhez mérten igyekezzenek a lehető legtöbb versenyen részt venni itthon az év folyamán, mivel bizonytalan a külföldi versenyzés – mikor és hol lehet indulni -, így a tavalyihoz hasonló mix szezonra készülünk. Megfogadva tanácsomat sokan elütőre is állnak a hétvégi zalacsányi ranglistán.

 

A ranglista versenyeket majd a májusi Magyar Kupa követi, ahol a Pannónia Junior Akadémia növendékei ismét bizonyíthatják, hogy tehetségükkel, kitartásukkal és a megfelelő szakmai háttérrel képesek a magyar golfot nemzetközi szinten is sikerre vinni.”  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés