Állatvédelmi képzésre kötelezték az olimpián a lovat ütő edzőt

 

Írásbeli megrovásban részesítette és állatvédelmi továbbképzésre kötelezte a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) Kim Raisnert, a német válogatott egyik edzőjét, aki a tokiói olimpián ököllel megütött egy lovat - adta hírül az MTI. 

 

A szervezet hétfői bejelentésének értelmében a 48 éves tréner nem tevékenykedhet a nemzetközi szövetség égisze alá tartozó versenyeken addig, amíg el nem végzi a továbbképzést. Ha ismételten megszegi az állatvédelmi szabályokat, akkor edzői engedélyét is elveszítheti.

 

Kim Raisner azért ütötte meg a Saint Boy nevet viselő lovat, mert annak nyergében nulla pontot ért el az addig magabiztosan vezető Annika Schleu. Az ötször világ– és háromszoros Európa-bajnok versenyző nem bírt lovával, a belovaglás után a pályának sem tudott neki kezdeni.



Sírva küszködött azért, hogy egyáltalán rábírja Saint Boyt az elindulásra. Kívülről biztatta őt Raisner, és amikor odafarolt a korláthoz a ló, meg is ütötte, egyúttal hangosan arra biztatta versenyzőjét, hogy pálcázzon erőteljesen.

 

A négylábú viszont csak hátrafelé toporgott, egyáltalán nem akart megindulni, és félő volt, hogy ugratás nélkül ér véget a próbálkozás. Aztán végre megindult Saint Boy, de pár ugrás után ismét ellenszegült, Schleu pedig, aki már-már bizakodni kezdett, kénytelen volt belátni, hogy ebből nem lesz menet, csakhamar ki is csengették. A pont nélküli teljesítménnyel gyakorlatilag kiszállt a versenyből.

 

 

 

Forrás és fotó: Index, Pedro Pardo/ AFP

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés