Talor Gooch nyerte az RSM Classicot

 

Nem túlzás azt mondani, hogy a PGA Tour legutóbbi hétvégéje Talor Gooch-ról szólt. A 30. életévét napokkal ezelőtt betöltő, 2016 óta a versenysorozatban szereplő játékos számára eddig nem sok babér termett a legjobbak között, nemhogy PGA Tour verseny győzelem nem jött össze, de még a dobogó közelében sem végzett… eddig a pillanatig.

 

 

Gooch élete formájában játszott Georgiában, az RSM Classicon: remekül kezdett, második nap pedig már a vezetést is megszerezte, a harmadikon pedig tovább növelte előnyét az élen – utóbbi két teljesítmény ráadásul az Atlanti-óceán felől fújó erős szélben született, míg a mezőny legtöbb tagja küzdött az elemekkel. Gooch nem úgy állt elütőhöz vasárnap, mint aki életében először kezdi az utolsó napot vezető pozícióból: a negyedik körben higgadt játékkal, három ütés előnyét őrizve, egy bogey nélküli -6-tal húzza be élete első PGA Tour verseny győzelmét. Az oklahomai születésű, az állami egyetemről a profik közé belépő játékos 64-65-67-es köreire zárásképpen 64-et ment.

 

Második helyen a kanadai Mackenzie Hughes futott be, aki az utolsó körben ugyan ütött bogey-t is a 12-esen, mellé volt 9 birdie-je. Az utolsó szakaszon ütött -1-e garantálta számára, hogy egyedül birtokolja a második helyet. A kolumbiai Sebastián Munoz első nap még vezetett, majd két napig üldözte Gooch-ot, a végére összerakott 65-ös köre azonban csak a harmadik helyre volt elég Hughes 62-jével szemben.

 

Gooch mellett a nap másik hőse az amerikai Tyler McCumber, aki a semmiből, egy -10-es produkcióval, 31 helyet javítva lépett fel a 4. helyre.

 

EREDMÉNYEK


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés