Fölényes győzelmet aratott a Chelsea a Juventus felett

Az utolsó előtti, ötödik játéknap kezdődött kedden este a Bajnokok Ligájában. A legnagyobb rangadót Londonban rendezték, amely azonban csak nevében volt az, a Chelsea ugyanis bántóan simán, 4–0-ra győzte le a Juventust és jutott tovább a csoportból. A Bayern München Kijevben győzött 2–1-re, de az MU is győzelemmel kezdte a Solskjaer utáni korszakot, 2–0-ra nyertek Cristiano Ronaldóék a Villareal otthonában.

 

Chelsea–Juventus 4–0 (1–0)

A címvédő londoniaknál a sérüléséből felépülő Romelu Lukaku és Timo Werner már ott volt a padon, a kezdőbe azonban még egyiküket sem merte nevezni Thomas Tuchel. A Chelsea egy esetleges pontszerzéssel már ma biztosíthatta volna helyét az egyenes kieséses szakaszban, ennek megfelelően alaposan nekiesett a vendég alakulatnak, amely azonban túlélte a kezdeti rohamokat.

A legnagyobb helyzet Ben Chilwell előtt adódott, aki a kapu torkában lőtt hatalmas luftot egy lepattanó labdát követően. A 24. percben Reece James próbálta egy oldalsó szabadrúgásból megviccelni a vendégek kapusát, ám Wojciech Szczesny résen volt és visszaért a rövidre leadott lövésre. Az esetet követő szögletből viszont megszerezték a vezetést a hazaiak:

HAKIM ZIJES SZÖGLETE ANTONIO RÜDIGER TESTÉN PATTANT FEL, AMELYET TRAVOH CHALOBAH BOMBÁZOTT KÖZELRŐL A JUVE KAPUJÁBA.

A torinóiak szinte azonnal válaszolhattak volna, a korábbi Chelsea támadó, Álvaro Morata kapott remek labdát, át is emelte a kifutó Édouard Mendyt, Thiago Silva azonban nagyot sprintelve visszaért és a gólvonalról tisztázott.

A 38. percben megint kapusára volt szüksége a Juventusnak, akinek reflexeit ezúttal is James tette próbára, ám Szczesny leért a jobb alsóba tartó életerős lövésre, ez volt az utolsó említésre méltó esemény a szünet előtt.

Fordulás után sem változott a játék képe, a hazaiaknál volt többet a labda, akik leginkább pontrúgásokból veszélyeztetettek. Az 53. percben például Silva csúsztatta meg James bal oldali szabadrúgását, a lengyel kapus azonban erre is leért, majd egy óriási védelmi hiba után Zijes és Callum Hudson-Odoi duplázhatta volna meg az előnyt, ám a torinóiak nagy nehézségek árán végül tisztáztak.

Ami azonban késik, nem múlik: az 58. percben Chillwell beadását Matthijs de Ligt próbálta fejjel menteni, de a labda éppen Jameshez került, aki mellel átvette, majd kilőtte a hosszú sarkot. Két perc múlva pedig már-már megalázó gólt lőttek a hazaiak:

EGY SAKK-MATTIG LEJÁTSZOTT AKCIÓ VÉGÉN HUDSON-ODOI MÓDOSÍTOTTA 3–0-RA AZ ÁLLÁST.

A Juve erejéből szinte semmilyen veszélyes akcióra nem futotta, a Chelsea pedig megelégedett a háromgólos vezetéssel, így a hajrá leginkább londoni gurigázással telt el, a Stamford Bridge ollézó közönségének legnagyobb örömére. A kegyelemdöfést a csereként beálló Werner adta meg Massimiliano Allegri együttesének, amely így váratlanul nagy pofonba szaladt bele.

Győzelmével Tuchel együttese továbbjutott a csoportból és ha a zárónapon legyőzi a Zenitet, akkor biztosan meg is nyeri a H-jelű kvartettet.

 

Barcelona–Benfica 0–0

A katalán együttes Xavi első BL-meccsén edzőként a portugál Benficát fogadta. Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, Yusuf Demir lövésénél kellett nagyot védenie a vendégek görög kapusának, Odiszéasz Vlahodímosznak. Nem sokkal később Jordi Alba próbálkozott, de akkor is jó helyen volt Vlahodímosz.

A 35. percben viszont a vendégek hagytak ki óriási lehetőséget, pontosabban André Ter-Stegen mutatott be hatalmas bravúrt Roman Jaremcsuk közeli fejesénél, majd a lepattanó Sergio Busquetsről vágódott szögletre. A sarokrúgást követően Nicolás Otamendi lőtt bődületesen nagy gólt a jobb felsőbe, ám mivel kintről tekeredett vissza a labda, nem volt érvényes a találat. Egy nagy Barca-helyzet fért még bele az első játékrészbe, Demir újabb lövése viszont a lécen csattant.

A második félidő viszonylag nyugodt mederben telt, az idő múlásával viszont egyre inkább nőtt a hazaiak fölénye. Gól azonban nem született, így maradt a két pont a csapatok között a csoportban. Ez azonban még sokba kerülhet a Barcelonának, amely ha kikap az utolsó fordulóban a Bayern otthonában, a Benfica pedig otthon legyőzi a Dinamo Kijevet, akkor a portugálok jutnak tovább.

 

A többi pályán

A kora esti meccseken a Bayern a Dinamo Kijev otthonában aratott győzelemmel biztosította be csoportelsőségét, 2–1-re nyertek a bajorok, köszönhetően többek között Robert Lewandowski ollózós góljának is.

A Manchester United játékán egyelőre nem igazán látszódtak pozitív jelek Ole Gunnar Solskjaer leváltása után, az eredményen viszont annál inkább: a Villarreal bár végig veszélyesebben futballozott, a hajrára elfogyott, ezt pedig Cristiano Ronaldo és a Jadon Sancho révén kihasználták a vendég angolok és 2–0-s győzelmükkel biztosították helyüket a legjobb 16 között.

A Sevilla magabiztosan nyert a Wolfsburg ellen (2–0), a Lille pedig a Salzburgot verte minimális különbséggel (1–0). A Malmö és a Zenit nem bírt egymással (1–1), a Young Boys és az Atalanta pedig hatgólos meccsen osztozott meg a pontokon (3–3).

 

Forrás: Index

Fotó: Adrian Dennis / AFP


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés