Morikawa az első amerikai EuroTour bajnok

A nemzetközi golfvilág híreiből szemezgettünk…

 

European Tour

Collin Morikawa az első amerikai, aki a European Tour pénzlista élén végzett, miután háromütéses győzelmet aratott a szezonzáró dubaji DP World Tour bajnokságon. Szenzációs évet zárt a 24 éves játékos, akinek tündérmeséje - a világbajnoki címet, egy második Major-trófeát és egy győztes, debütáló Ryder Cup szereplést követően -, Jumeirah Golf Estates-ben vált valóra.

A 2021/22-es szezonban a - Joburg Open-nel nyitó - European Tour a dubaji székhelyű DP World logisztikai cég által szponzorált DP World Tour néven fut majd, ahol több mint 147 millió angol fontot osztanak ki a 27 országban rendezett 47 forduló során.

 

Tiger Woods újra a pályán?

Tiger Woods golflabdákat üt. Miért olyan nagy ügy? Kilenc hónappal azután, hogy a golfsztár súlyos sérüléseket szenvedett egy Los Angeles melletti autóbalesetben, Tiger Woods egy kétmásodperces videóval hozta újra lázba a golfvilágot, melyet közösségi oldalán, bizakodó üzenettel posztolt rajongói számára.

 

LPGA Tour

Jin Young Ko elsöprő győzelmet aratott Floridában az LPGA Tour szezon utolsó napján, ahol 63-as zárókörrel nem csak CME Group Tour bajnoki és a Race To CME Globe címét védte meg, de Az Év Játékosa elismerést is besöpörte a világelső Nelly Korda elől. A 26 éves Ko rendkívüli évet zárt: öt LPGA Tour-győzelmével több mint 3,5 millió dollárral lett gazdagabb.

 

PGA Tour

Nagymértékben nő a PGA Tour 2021/22. évi FedExCup nyereményalapja és pénzbónusza. Mindhárom FedExCup rájátszás, a The Players, a Genesis Invitational, az Arnold Palmer Invitational és a The Memorial is azon versenyek közé tartoznak, amelyeken minden eddiginél magasabb pénznyeremények várnak majd gazdára. Az első két FedExCup rájátszás – a FedEx St. Jude Championship és a BMW Championship – pénztárcája például több mint 5 millió dollárral lesz vastagabb (15 millió dollár), míg a szezonzáró Tour Championship 30 legjobb játékosa a 18 millió dollárt érő első helyért játszhat majd.

 

Forrás: Magyar Golf Szövetség


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés