Folytatódik az oltási akcióhét

A jövő hét folyamán is folytatja a kormány az oltási akcióhetet, a már ismert konstrukció alapján – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban pénteken. A kormányfő szerint növelték a kapacitást, az eszközök rendelkezésre állnak, így az egészségügy bírja a nyomást és nem fog összeomlani újabb hullámok esetén sem. 

 

Reménykedtem, hogy ilyen sikeres lesz az oltási akcióhét az emberek mindig az utolsó egy-két nap intézik az ügyeiket, akik nem oltásellenesek, viszont a legkisebb ügyintézéssel el tudják intézni az oltást, azok élnek is a lehetőséggel" – fogalmazott a műsorban, hozzátéve - Olyan sikeres az oltási hét, hogy egy héttel meghosszabbítjuk. Akik ezen a héten elmulasztották, azok jövő héten tudják pótolni.” A miniszterelnök elárulta: a legtöbben a harmadik oltást veszik fel.

 

Mint mondta, átlagosan 4-6 hónap után a második oltás ellenanyaga gyengül, ezért vannak, akik két oltás után elkapják a vírust, így kiemelten fontos a harmadik adag oltóanyag.

 

„Minden rosszat szeretnék elkerülni, ha sikerül fékezni, akkor nincs okunk zárni, a zárás csak lassítás, a megoldás az oltás" – fogalmazott Orbán Viktor, aki kérte az embereket, hogy az eddigi vírus ellni intézkedéseket, így a maszkviselést, is tartsák be. 

 

Forrás: Index


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés