Leszámolás Las Vegasban

 

A Bryson vs. Brooks néven elkeresztelt párharcban elmaradtak a körömrágós izgalmak: Brooks Koepka 9 szakaszon keresztül dominált Bryson DeChambeau ellen a las vegasi Wynn Golf Clubban megrendezett mérkőzésen.

A „The Match” versenysorozat egy Tiger Woods és Phil Mickelson közötti partival indult útjára még 2018-ban, azzal a koncepcióval, hogy major tornákon résztvevő játékosok egy match play formátumú versenyen mérkőzzenek meg egymással. A Tiger vs. Phil utáni években a The Match főleg jótékonysági versennyé vált, olyan sztárok részvételével, mint a kosárlabdázó Steph Curry vagy az NFL irányító Tom Brady. November 26-án azonban a verseny visszatért gyökereihez: az ötödik alkalommal, a Bryson vs. Brooks-on több hónapnyi üzengetés és viszály után, két rivális golfozó számolt le egymással.

 

A dráma ugyan elmaradt, trash talkban erős volt a párbaj, Koepka pedig simán elverte DeChambeau-t 4&3-ra, a tervezett 12 szakaszt 9-re rövidítve, közte 4 birdie-vel. A mérkőzés után Amanda Balionis a CBS Sportstól a kettejük viszonyáról kérdezte Koepkát: „Hogy legjobb barátok lettünk-e? Nem” – árulta el Brooks.

 

DeChambeau, akinek ezúttal csak a statisztaszerep jutott, a Ryder Cup óta, közel két hónapja nem állt versenyen elütőhöz. Amikor a 31 éves Koepka a par 3-as kilences szakaszon egy lábnyira a lyuktól ütötte fel a labdát, a 28 éves Byrson megkérdezte tőle: „Hol vannak ezek az ütéseid a PGA Touron?

 

 

 

Koepka a győztes putt előtt még odamondta DeChambeau-nak: „Nem fogok neked hazudni, el akartalak verni ma

 

A kettejük közötti rivalizálás még 2019-ben kezdődött a Northern Trust-tal, és idén folytatódott a PGA Championshippel, bár az idei Ryder Cupon a két versenyző vállvetve küzdött az aranyért és a baráti ölelésekből úgy tűnhetett, szent a béke, november 26-án újra leporolták a régi sérelmeket.

 

Mindig is tiszteltem Brooks-ot” – nyilatkozta Bryson a The Match után – „Négy major bajnokságot nyert és nagyon sokat tett a játékért… A nap végén elmondhatjuk, hogy 12 szakaszunk volt és ezúttal elkapott. Éppen ezért bízom benne, hogy hamarosan egy visszavágóra is sor kerülhet.

 

Forrás: golfchannel.com, pgatour.com, espn.com

Kép forrása: golfchannel.com


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés