Az Év Sportolója Gála 2021 díjátadó ünnepsége

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 64. alkalommal választotta meg az Év sportolóit. A szavazáson 366 sportújságíró adta le voksát.

 

A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron, míg a nőknél a tokióban 500 méteren négyesben arany, egyesben ezüstérmes kajakozó Csipes Tamara lett 2021-ben az Év Sportolója. A hagyományos csapatok között a Tokióban bronzérmes női vízilabda-válogatott, az egyéni sportágak csapatversenyében a sorozatban harmadik olimpiai aranyérmet nyerő női kajaknégyes lett a legjobb.

 

Az év sportpillanatának 10 ezer szurkolói szavazat alapján Fiola Attila nyári Eb-gólját választotta meg a szakmai zsűri.

 

A gálát hagyományosan a Nemzeti Színházban tartották, a járványhelyzet figyelembevételével. A tavalyi elmaradt gála után idén ismét komolyabb műsorral készültek a szervezők: 15 szereplő részvételével négy produkció volt látható. A többek között 21 táncossal egy különleges elődadást is bemutattak, a színpad tíz másodpercenként alakult át sportpályákká, miközben megidézték 2021 legnagyobb sportpillanatait.

 

Az idei gálának is volt díszvendége, a korábbi profi országúti kerékpáros, az ír Stephen Roche személyében, aki 1987-ben megnyerte a Giro d’Italiát, a Tour de France-ot, valamint az országúti világbajnokságot is. Szereplése abból a szempontból volt indokolt, hogy idén májusban Budapestről rajtol az olasz körverseny, a gálán ki is állították a Giro hatalmas trófeáját. A gála a Himnusszal kezdődött, amit Tóth Gabi énekelt nagyzenekari kísérettel.

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés