Folytatódnak a tengerentúli kalandok

Nagy örömünkre hírt kaptunk az ötszörös junior bajnok Závaczki Bálintról, aki az ünnepekre hazalátogatott Magyarországra, hogy a karácsonyt édesanyjával töltse és találkozzon barátaival.

 

A sport és a tanulás terén is élen járó golfozó remekül érzi magát a külföldi egyetemi közegben, az őszi félévet pedig kitűnő eredménnyel zárta. Bálint a mai napon visszautazik az Egyesült Államokba, hogy folytassa tanulmányait a texasi A&M University menedzsment karán.

 

A golfra való felkészülés kihívásairól is szó esett, hiszen abban az államban, ahol Bálint tartózkodik, óriási hőség uralkodik, még árnyékban is 40-45 fokot mutat a hőmérő. A többi, külföldről érkező diákhoz hasonlóan Bálint szervezetét is megviselte a szokatlanul forró időjárás, amit egy három hétig tartó betegség is nehezített. A küzdelmes átállási periódust követően azonban a fiatal golfozó fokozatosan hozzászokott az új körülményekhez. Bálintot örömmel tölti el, hogy az ország legkiválóbb edzői segítik szakmai fejlődését és felkészülését, emellett pedig továbbra is lehetősége nyílik arra, hogy a magyar válogatott edzőjével, Jonathan Mannie-vel dolgozzon.

 

Bár kicsit megkésve kezdte el a jelentkezési folyamatot, Bálintnak így is sikerült egy nagyon jó ösztöndíjat kapnia a texasi egyetemre, ahol nem mellesleg a golfélet is meghatározó. A férficsapat a Divízió II. élvonalába tartozik, így a Magyar Kupa és Match Play győztes Bálint, az ország legszínvonalasabb golfjátékosai között teheti próbára tudását. A 2022-es szezonban hét golftornán is számítanak a kiemelkedő tehetségű golfozóra, aki bízik benne, hogy egy újabb sikerekben gazdag félévet zárhat az Egyesült Államokban.     


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés