Djokovics elismerte: koronavírusosan adott személyes interjút

Hivatalos közleményben reagált a róla szóló hírekre és az őt ért vádakra a 20-szoros Grand Slam-győztes szerb teniszező, Novak Djokovics. Az Australian Openre készülő világelső elismerte, tudott a koronavírus-fertőzéséről, amikor személyes interjút adott a francia L’Équipe-nek.

 

Kedden beszámoltunk róla, hogy az Ausztrál Határrendőrség (ABF) az ABC információi szerint vizsgálatot rendelt el, mivel felmerült, hogy Novak Djokovics a határátlépési eljárás során kitöltött kérdőívben valótlanul állíthatta, nem utazott sehová sem az azt megelőző 14 napban, hogy január 4-én elindult Ausztráliába. A dokumentumot egyébként a klasszis ügyvédei bizonyítékként is benyújtották a bíróságon.

 

Utazott-e, vagy kíván utazni 14 nappal Ausztráliába tartó repülőútját megelőzően? Megjegyzés: Hamis vagy félrevezető információ megadása súlyos vétségnek minősül. Ön akár polgári jogi felelősség alá is vonható hamis vagy félrevezető információ megadásáért” – szólt a kérdőív 2. számú kérdése, amelyre Novak Djokovics nemmel válaszolt.

 

A szerb klasszis erre, valamint a róla szóló korábbi hírekre szerdán reagált, hivatalos közleményben a Twitter-, valamint az Instagram-oldalán.

 

Djokovics szerint az ügynöke hibázott a vízum kitöltésekor, mert véletlenül rossz rubrikát ikszelt be. Úgy gondolja, ez az oka minden olyan problémának, ami a beutazását akadályozta. Hozzátette, a helyzet tisztázásának érdekében stábja újabb dokumentumokat adott át az ausztrál hatóságoknak. Ez utóbbit Alex Hawke, az ausztrál bevándorlásügyi miniszter irodája is megerősítette.

 

Ezt követően koronavírus-fertőzése részleteiről számolt be Djokovics.

December 14-én részt vettem egy kosárlabda-meccsen Belgrádban, amely után megtudtam, hogy a helyszínen lévő emberek közül többen is pozitív koronavírustesztet produkáltak. Mivel nem voltak tüneteim, először csak egy gyorstesztet vásároltam, ami negatív lett. Ezt követően egy hivatalos PCR-tesztre is elmentem. Másnap részt vettem Belgrádban egy teniszeseményen, amely előtt szintén negatív gyorstesztet produkáltam. Tünetmentes voltam, jól éreztem magam, és csak az esemény után értesültem a hivatalos PCR-teszt pozitív eredményéről. A következő napon, december 18-án Belgrádban adtam interjút a francia L'Équipe-nek, valamint részt vettem a fotózásukon is” – írta közleményében a szerb.

Minden más programomat elhalasztottam, kivéve azt. Kötelességemnek éreztem, hogy részt vegyek az előre megbeszélt interjún, nem akartam cserbenhagyni az újságírót. Jelezném, hogy ügyeltem a távolságtartásra és végig maszkot viseltem, kivéve a fotók elkészültekor. Az interjú után hazamentem, hogy elszigeteljem magam a szükséges időszakra, s ekkor már tudtam, hogy hibáztam. Elismerem, át kellett volna ütemeznem az összes kötelezettségemet” – fejtette ki a teljes történetet Djokovics.

 

A szerb teniszezú ausztráliai sorsa csütörtökön dőlhet el.

 

Forrás: Nemzeti Sport


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés