MidAmatőr áttekintő

 

2022-ben óriási mérföldkőhöz érkezik a Magyar Mid-Am Golf Sportegyesület, ugyanis 10. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Mid-Am Nyílt Golfbajnokság! A Hungarian Golf Kincses Kalendáriumban megjelent cikkünkből osztunk meg egy részletet. 

 

Pár gondolat a múltunkról

Bizony-bizony, már 9 éve, hogy Zilahy Csaba és egy maroknyi golfbarát nagyot álmodott és megrendezte az első Magyar és Nemzetközi MidAm Nyílt Golf Bajnokságot a 35 év feletti golfozóknak! Akkor még csak 31 lelkes golfozó vágott neki a bükfürdői pályának, de 2018-ra ez a szám 144 főre duzzadt.

Ez a verseny volt az első mérföldköve  a "közép" korosztályos golf egyesület, azaz a Mid-Amatőr Golf Sportegyesület megalakulásának, aminek elnökéül akkor Zilahy-t választották meg. Így lett baráti társaságból egyesület, mely azóta évről évre nemcsak tagokkal, hanem barátokkal bővül.

Több vidám golfszezont, izgalmas versenyeket és jelentős létszámnövekedést követően újabb álmok születtek, majd váltak valóra: útnak indult egy négyállomásos versenysorozat, a Mid-Am Golf Tour. Később aztán a tornák és kupák sikerén felbuzdulva további helyszínekkel és állomásokkal bővült a "túra", ám a szezon legfontosabb versenye továbbra is a Nyílt  Bajnokság maradt.

Mivel nincs siker fejlődés nélkül, az évek alatt ez a torna is jelentős evolúción ment keresztül: a jelentkezők létszáma mára közel háromszorosára növekedett és már több, mint 10 európai országból fogad golfozókat.

Ez az a verseny, amit a midamok egész szezonban várnak. :)

 

Új idők, új elnök

Hosszú történetekben a megújulás szinte elkerülhetetlen, 2019-ben Zilahy Csaba úgy döntött, hogy „teret ad az új kezdeményezéseknek”, és nem indul az elnökségi választáson, azonban a tagság ragaszkodott ahhoz, hogy Örökös Tiszteletbeli Elnökként folytassa társadalmi munkáját. A tagság új elnököt választott Krämer András személyében, továbbá 6 új elnökségi tagot, mellyel új korszak kezdődött a Mid-Am történetében. 

 

Ami változott

2020-ban megújult az egyesület arculata és a honlapja, valamint a Ranglistaversenyben a helyezés alapú pontszámítást felváltotta az ütésszámalapú.

A Mid-Am Golf Tour versenysorozat további két, egynapos versennyel bővült, így már egy nyári és egy szezonzáró fordulón is összemérhetik golftudásukat a 30 pluszos felnőttek (mivel hogy időközben a korhatár is lejjebb csúszott... hiába na, kell egy kis „fiatalság, bolondság"! :D ). És össze is mérik, hiszen van motiváló erő bőven! A tornák győztesei a kupák mellé a széles (és egyre bővülő) szponzori körnek hála, értékes nyereményekkel lehettek és azóta is lehetnek gazdagabbak.

A midam tagok egész évben greenfee kedvezményekhez jutnak a nagyobb pályákon.(voucherről kép) 

2021-ben is folytatódtak az újítások, talán a három legizgalmasabb az, hogy

  • kérésre az egyesület tudja vezetni a tagok hendikepjét,
  • az idei csapatbajnokságon nem is egy, hanem mindjárt két Mid-Am klubcsapat is képviseltette magát, akik közül a bruttó csapat az előkelő 3. helyezést érte el
  • illetve, hogy a zalacsányi Nyílt Bajnokság mellett Bükfürdőn egy külön Nemzeti Bajnokság is megrendezésre került.

 

A cikk folytatása elolvasható a 2021-es év végén megjelent Hungarian Golf Kincses Kalendáriumban!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés