„Új alapokra helyeztem a játékomat”

 

Movik Gabriella tele ambícióval és energiával készül a jövő héten megrendezésre kerülő Turkish Openre. Gabriellával a Batta Krisztina szervezésében megvalósuló törökországi útról beszélgettünk. 

 

Törökországon belül hová vezet az utad és milyen elvárásokkal vágsz neki a versenynek?

Egy tizenkét fős csapat részeként utazom ki a torna helyszínére, a Belek közelében található Titanic Golf Clubba. Magát a versenyt egyfajta edzésnek, a szezonra való felkészülésnek tekintem, és szeretnék egy jót golfozni, amelyre az egyéni és a texas scramble játék kiváló lehetőséget nyújt majd! 

 

Hogyan készülsz a törökországi versenyre?

Igzalommal várom! Nem gyakorlok szimulátoron, de a verseny előtt még lesz egy bemelegítő nap, ahol szeretném kipróbálni mindazt, amit az elmúlt hónapokban Csabitól (Szigeti Csaba, a szerk.) tanultam! A hideg sem tántorított el attól, hogy decemberben és januárban is kimenjek a pályára játszani, de alig várom már, hogy végre ismét tíz fok feletti időben golfozhassak. 

 

Óriási szorgalommal és elszántsággal csináltad végig az előző szezont. Mit gondolsz, mi volt az oka, hogy az idén nem sikerült áttörnöd azt a láthatatlan gátat, amelyről úgy érzed, benned él?

Magam sem tudom pontosan, de úgy sejtem, több oka lehet. Idén edzőt váltottam, ezért teljesen más alapokra kellett helyeznem a swingemet. Csaba szinte nulláról építette újra a játékomat, hiszen több nem túl szerencsés berögzülésem is volt, amin változtatnom kellett. Főképp a drive-okkal, a hosszújátékommal voltak gondok, ezért ezt a rövidjátékkal igyekeztem kompenzálni. Meglepődve tapasztaltam, hogy ami korábban az erősségem volt, az 2021-ben már nem ment. A 15-ös hendikepemen sajnos nem sikerült javítanom tavaly, de idén azt tervezem, hogy lejjebb viszem. 

 

Kép forrása: Movik Gabriella Facebook oldala

     


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés