Felkészülés a profi életre

Csányi Olivér nemrégiben Spanyolországban töltött egy kis időt, ezalatt pedig meglátogatta a három hetes edzőtáborát töltő Somogyi Bencét. A találkozásról, a közös játékról és a jövőbeli tervekről kérdeztük 2021 Magyar Nyílt Bajnokát.

 

Arról értesültünk, hogy Spanyolországban együtt edzettél Somogyi Bencével. Hogy éreztétek magatokat? Bence azt mesélte nekünk, hogy nagyon sokat tanult tőled.

Nagyon örültem neki, hogy végre tudtam egy kicsit melegebb éghajlaton is játszani és gyakorolni. Így, hogy itthon bezártak télre a pályák, jó volt egy kicsit kiszabadulni. Négy napot voltam kint, mind a négy nap játszottam 18 szakaszt Bencével. Jó volt látni a játékát, ő már ismerte a pályát, és tudott nekem egy-két dologban segíteni, tanácsokat adni. Én pedig mutattam neki egy fogást, amitől a játéka kicsit stabilabb és hosszabb lett. Azt gondolom mindketten sokat tanultunk egymástól.

 

Kivel találkoztál még kint?

Egy helyi fiúval, aki hozzám hasonlóan Amerikában tanul, a téli szünetet pedig otthon, Spanyolországban töltötte. Nagyon jól ismeri a pályát, hiszen ott nőtt fel, tőle is nagyon hasznos tanácsokat kaptam arról, mit, hogyan kell játszani.

 

Hogy halad itthon a felkészülésed?

Most, hogy bezárt az összes pálya, a range-ezés nehezen megoldható. Apánál szoktam a hálóba ütni, hogy megmaradjon a mozgás. Ezen kívül kondizom.

 

Mik az idei tervek?

Az idei tervem az, hogy a rövidjátékom még precízebb legyen, illetve, hogy felkészítsem magam a profi életre. Az év első felében amatőrként versenyzem, évközben pedig átváltanék profira. De ez még nagyon sok mindentől függ, legfőképpen attól, hogy megy a játék. De az a terv, hogy hamarosan a profik között tudjak versenyezni.

 

Fotó: TÁTRAI BÉLA / GOLF Magyar 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés