The American Express: nyitott a befejezés

Az egzotikus Hawaii után a napfényes Kaliforniában folytatódott a PGA Tour. A La Quintaban megrendezett The American Expressen három napot követően holtverseny alakult ki az élen. A féltávig magabiztos Patric Cantlay pocsék szombatjával visszacsúszott a tizenegyedik helyre.

 

A világranglista negyedik Cantlay, a verseny egyik top favoritjához méltó módon nyitott a tornát: az első nap hibátlan -10-es eredményt ért el, ezután azonban a játéka fokozatosan visszaesett. A második körben 68, a harmadikban 72-es score (even par) került fel a scorecardra. Ráadásul mindkét napon az első kilenc szakasszal gyűlt meg a baja, ahol még kezdetben parádés számokat tudott hozni. Cantlay ugyan 10 helyet csúszott vissza a táblán, így is csak négy ütés a hátránya az élen haladóktól. Bár a feltámadáshoz nem ártana, ha visszatalálna az első körben mutatott eredményességhez.

 

Cantlay botlásával megnyílt az út az amerikai honfitárs Lee Hodges előtt, aki szombaton 64-es score-jával átvette a vezetést. Ezzel azonban nincs egyedül, hiszen a francia, Paul Barjon három kiegyensúlyozott nappal szintén az első helyen várja a vasárnapi döntőt.

 

Érdekesen alakul tehát a The American Express, amelyen egyelőre nem a nagy nevek dominálnak: a világranglista vezető Jon Rahm T15. pozícióban áll három nap után. Még számára is nyitott a verseny, hiszen csak 5 ütés a hátránya az elő helyhez képest.

 

A verseny eddigi legjobb körét, pénteki 61-es score-jával a fiatal amerikai Will Zalatoris hozta le, aki pénteken két par után a 12-es szakaszig sorozatban 10 birdie-t ütött, egészen fenomenális sorozatot produkált. Zalatoris 2018-ban csatlakozott a profikhoz, ez az első PGA Tour szezonja, a vasárnapi finálét Cantlay-hoz hasonlóan a T11-es helyről várja.

 

Címlapkép: Gulf News


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés