Kalandozások Szlovéniában

 

Szombaton véget ért a Lividiában megrendezett 44. Szlovén Nemzetközi Amatőr Bajnokság. A magyar résztvevők közül a legjobb eredményt, a női mezőny harmadik helyén végző Jaczkovics Emma érte el.

 

 

Emma nagy formában

Áprilisban Jazckovics Emma megnyerte a Winter Cupot, előző hétvégén pedig a magyar női kategóriában állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a remeklést pedig Szlovéniában is folytatta, ahol a Szlovén Nemzetközi Bajnokság első napján megszerezte a vezetést +3-mal, majd jött legjobbja, a második körös -1. Péntek délután a mezőny játszott még egy kört, Emma játékában pedig már a fáradtság jelei mutatkoztak, így a 82-re hozott R3 után Barbara Car átvette tőle a vezetést. Az utolsó kört 79-es eredménnyel teljesítette, amivel végül T3-ban végzett, együttállásban Neža Šiftarral. A győzelmet a szlovén Baraba Carnak sikerült behúznia, míg a második helyen az előző hétvégén nemzetközi kategóriában a Magyar Kupán diadalmaskodó Malek Lana végzett.

 

20220521_jaczkovics1.jpg

 

A számos hazai golfjátékost személyi edzőként segítő Somfai Nikolett lányai a legfiatalabb versenyzőkként kiválóan helyt álltak a női mezőnyben: Fedeli Grace a 10., míg Fedeli Laetitia a 13. helyet szerezte meg.

 

Eredmények nők:

1 Barbara Car (szlovén)

2 Malek Lana (szlovén)

T3 Neža Šiftar (szlovén)

T3 Jaczkovics Emma

10 Fedeli Grace

13 Fedeli Laetitia

 

ÖSSZES EREDMÉNY

 

 

Bertényi vitte a magyar stafétát a fiúknál 

A negyvenöt fős férfi mezőny erejét mutatja, hogy a végső győztes, Luka Naglic -7-es összeredménnyel nyerte meg a tornát, úgy hogy a legrosszabbja a péntek délelőtt játszott even par volt, a legjobbja pedig a szombati -4 (68). Ilyen köreredményt egyébként a fiúk között nem sokan jegyeztek: a negyedik helyen végző olasz, Alfredo Miglioniri hozott hasonlót pénteken, egyel jobbat pedig a második helyen záró szlovén Jaka Babnik (67) szerzett szintén a pénteki második körben. Rajtuk kívül még egy 68-as score született Bertényi Bence révén. A BB-műhely tagja két +3 után péntek délután mutatta be a maga -4-ét. A zárókörben nem jött újabb bravúr (78), így a hatodik helyen zárta Szlovéniát.

Kötél Bencének a péntek sikerült a legjobban, délelőtt és délután is +1-gyel zárt, pénteken +4-gyel jött le a pályáról. Végül a top tízben, a 9. helyen végzett. A magyar fiatalok közül mindenképpen érdemes megemlíteni Zsimán-Lebovics Zénót, aki az első két körben nem igazán találta a ritmust, majd a péntek délutáni körben összeállt a játéka, és lehozott egy -1-es R3-at. Szombaton is kitartott a jó forma egy even par képében, Zénó pedig a 14. helyen zárt.

 

Eredmények fiúk:

1 Luka Naglic (szolvén)

2 Jaka Babnic (szlovén)

3 Leon Car (szlovén)

6 Bertényi Bence

9 Kötél Bence

14 Zsimán Lebovics Zénó

15 Horváth Ákos

29 Károly Ádám

(Frissítés) 32 Jaxson Williams

...

34 Nagy Ármin

 

ÖSSZES EREDMÉNY

 

Képek: Slovenian Golf Association Facebook


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés