„Mostanában ritka vendég a par”

Bár a hosszújátéka gyengélkedett, szerencsére ezt sikerült magabiztos rövidjátékkal kiegyensúlyozni – Nagy István, a 33. Nyílt Magyar Kupa nettó senior kategóriájának győztese foglalta össze lapunknak a háromnapos verseny legfontosabb tanulságait.

 

Hogyan értékeled a Magyar Kupát?

Kellemes időben, egy kiválóan előkészített pályán játszottunk, ami sokat változott az elmúlt évek során. Óriási szerencsénkre még a viharok is elkerültek minket a játék ideje alatt! Fantasztikus élményben volt részem, és ezt nemcsak a kiváló eredményeim miatt mondom.

 

A score-kártyádat itt-ott néhány bogey is tarkítja, pedig tőled leginkább a par-okat szoktuk meg.

Mostanában elég ritka vendég a par, a Magyar Kupa második napján sajnos több dupla bogey-t is begyűjtöttem. Az az igazság, hogy végig rosszul ment a hosszújáték: ha egy jól sikerült drive százhetven méterig elment, már fülig ért a szám, de amikor támadni próbáltam a greent, a bogey-k sem maradtak el. A második versenynapon négyszer sikerült ötven-hatvan méterről up and down-t ütnöm, ami taktikailag remekül működött, hiszen nálam száz méteren belül kezdődik a golf. Szerencsére a rövidjátékommal, a chipekkel nem volt gond, a hosszújátékom hibáinak köszönhetően azonban nem jött össze az áhított 80-as eredmény.

 

Mi a magabiztos rövidjátékod titka?

Amióta a Kisoroszi pályát művelem, felhagytam a gyakorlással, a golf azonban még mindig szerves része az életemnek. Érdekes, hogy a teniszben is éppen a rövidjáték kopik meg idővel, nekem azonban a mai napig a putt az erősségem, míg a swingem látványosan romlik. Tény, hogy van egy huszadik érzékem a rövidjátékhoz, ami még abban az időben fejlődött a jelenlegi szintre, amikor hetente négyszer-ötször is tudtam edzeni. Ha gyors greenekkel van dolgom és az időjárás is kegyeibe fogad – szerencsére éppen ez történt Bükfürdőn –, nem mellesleg a labda is kiszámíthatóan viselkedik, már a verseny elején ráérzek a játék ritmusára. A győzelemnek köszönhetően 17-ről 13-14-re sikerült levinnem a hendikepemet.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés