Ifjú titán a Ranglistaverseny élén

Zala-Kovács Péter nyerte a Race to Zala Springs harmadik fordulóját Zalacsányban. Az U14-es korosztályt erősítő junior nagyszerű játékkal, even parral teljesítette a tizennyolc szakaszos versenyt.

 

A hét második fele igazi Ranglistaverseny parádét hozott: a csütörtökön Highlanden, szombaton Hencsén várták a pontvadászokat, a sort pedig a Zala Spings zárta, ahová az ország számos klubjából érkeztek játékosok.

 

Az élmezőnyt a verseny nagy részében a Pannoniások dominanciája jellemezte: a szenior Ralph Müller 76 ütésből teljesítette a pályát, ezzel a negyedik helyen végzett, a Mid-Amatőr korosztályt erősítő Magyar Krisztián vele azonos ütésszámmal a harmadik lett, az U16-os Stern Lea Sára 75-tel zárt, és egy ideig az élről várhatta a még pályán lévő játékosok beérkezését. Ekkor azonban befutott a zalai klubot erősítő tehetséges fiatal, Zala-Kovács Péter, és messze a HCP-je alatt játszva, 72 ütéssel utasította maga mögé a teljes mezőnyt.

 

Zala-Kovács a tízes elütőről indulva az első kilenc szakaszon (10-18. szakasz) két birdie, egy bogey terméssel -1-et játszott, a következő kilenc szakaszon (1-9.) megfordultak az előjelek: két plusz egyes és egy mínusz egyes szakasz következett, a végeredmény even par lett. Ezzel 1000 ranglista pontot sikerült gyűjtenie, jelenleg az U14-es junior fiúk versenyében a második helyen áll (2 510 ranglista pont) Zsimán-Lebovics Zénó (10 725 ranglista pont) mögött.

 

Az U14-es játékos már a második junior, aki a héten Ranglistaversenyt nyer, csütörtökön a Highlanden az U16-os Sántha Ádám is nagyszerű produkcióval állt a verseny élére.

Jövő hét vasárnap a Forest Hillsen gyűjthetnek a golfozók további értékes ranglista pontokat.

 

EREDMÉNYEK:

1 Zala-Kovács Péter: 72
2 Stern Lea Sára: 75
3 Magyar Krisztián: 76

 

Felnőtt Férfi (Stroke – HCP):

1 Varga László
2 Ratskó Ákos
3 Meznerics Gergely

 

Női (Stroke – HCP):

1 Kaincz Katalin
2 dr. Erdei Éva
3 Mező Ágnes

 

Junior (Stroke – HCP):
1 Marton Levente
2 Zala-Kovács Lázár
3 Ran Jeffrey Shaojié

 

Senior Férfi (Stroke – HCP):
1 Wynn Mike
2 Müller Ralph
3 Hideg János

 

TOVÁBBI EREDMÉNYEK

 

Kép: TÁTRAI BÉLA / GOLF Magyar


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés