V4-ek és a Fekete Gólya

Idén a Magas-Tátrában kerül megrendezésre a több éves hagyományra visszatekintő V4 Cup, amelyen Szlovákia, Magyarország, Csehország és Lengyelország legjobbjai állnak elütőhöz a különleges fekvésű Black Stork pályán. Az augusztus 7. és 9. között zajló kupa részleteiről Batta Krisztina mesélt nekünk.  

 

Mit tudhatunk a küszöbön álló szlovákiai megmérettetésről?

A visegrádi négyek országaiból érkezett játékosok, akik a Ryder Kupán megszokott gyakorlathoz hasonlóan egy-egy klubot képviselnek, már évek óta versenyeznek, remélve, hogy közép-európai szomszédaik előtt is megmutathatják tudásukat. Bár már több alkalommal is felkérték országunkat, hogy legyen a torna házigazdája, erre egyelőre még nem került sor, ugyanis a korábbi években egyetlen hazai golfklubbal sem sikerült megegyeznünk. Az idei megmérettetésen mindössze a szállást kell kifizetniük a résztvevő csapatoknak, a kétnapos verseny, a gyakorlónap, a range labdák, a halfway house, illetve a gálavacsora költségeit a fogadó fél, a Magas-Tátrában található, nagyvonalú Black Stork Golf Resort vállalja magára.

 

Hogy állt össze a hazai csapat?

A nagyszerű lehetőségnek és az igen kedvező árnak köszönhetően óriási volt az érdeklődés, és rendkívül hamar összejött a tizenkét fős csapat! A négy hölgyből és nyolc úrból álló golfozógárda Dr. Horváth Mihály Gábor vezetésével a St. Lőrinc Golf Clubot képviseli a versenyen. A legrosszabb helyzetre is felkészültünk: ha bárki lesérülne, cserejátékos veszi át a helyét. Bár ezúttal nem tartok velük, bízom a lelkes és kitartó csapat erejében!

 

Milyen elvárásokkal indul a csapat a V4-ek tornáján?

Bár nem ismerem a V4 Kupa történetét és magyarországi résztvevőinek eredményeit, biztos vagyok benne, hogy remek hangulat uralkodik majd az eseményen. A csapatbeosztásokat a kapitány határozza meg az első nap eredményei alapján, és mivel a match play játssza a versenyen a főszerepet, biztosak lehetünk benne, hogy a kiváló képességű golfozókból álló társaság példaértékű csapatszellemről tesz majd tanúbizonyságot.   


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés