„Ismét rátaláltam a drive-omra”

A Balatonudvariban és Zalacsányban is sűrűn megforduló Balogh Zoltánt az egészséges életmód és a sport kapcsolatáról kérdeztük. 

Az utóbbi években az egészséges életmód híveként látványos súlyvesztésen estél át.

Így van! Amikor a feleségemmel elkezdtünk golfozni, a mozgás, a gyaloglás, a séta már önmagában súlycsökkenést eredményezett. Ennek fontos kiegészítője lett a diéta, aminek jelentőségére a járvány idején zajló lezárások kezdetén ébredtünk rá. Mónival együtt rákaptunk a szénhidrátcsökkentett ételekre, ami komoly fogyáshoz vezetett, negyvenöt kilót sikerült leadnom! A sikeres diéta hatására végleg felhagytam a kenyér, a burgonya, a tészta, a csokoládé fogyasztásával, az étteremben legtöbbször salátát eszem köretként a húsételek mellé.

 

Mennyiben segített téged a diéta, hogy jobb játékossá válj?

A lendítésem, a mozgásom gyökeresen megváltozott, többé már nem jelent gondot a tizennyolc szakasz lesétálása. Mónival (Balogh Mónika - a szerk.) a múltkor még harminchat szakaszt is legyalogoltunk!   

 

Mi az, amiben még fejlődésre szorulsz?

Tringer László edző segítségének köszönhetően a drive-om rengeteget fejlődött, de a chipjeimen, a fairway-ütéseimen és a pályaütéseimen még csiszolnom kell. A feleségemnek főleg a drive-ján és a rövidjátékán kell dolgoznia, ugyanis a helytelen csuklóráfordítás miatt gyakran nyitva marad az ütő feje, ezért jobbra pörög a labda.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés