Erős kezdés Csányi Olivértől

Csak úgy repkedtek a birdie-k a Nyílt Hungarian Tour második fordulójának első napján. A 44 indulóból a friss szlovák bajnok, Csányi Olivér hozta a legjobb eredményt, három mínusz is született a Greenfielden.

 

Csányi, Sárközi, Závaczki sorral indul szerdán a Nyílt Hungarian Tour mezőnye, miután a három fiatal játékos szinte egymást űzve biztosította be helyét a leader flight-ban. Közülük is kimagaslott Csányi Olivér, aki már az első kilencen megalapozta a napját; mínusz néggyel állt féltávon, közte öt birdie-vel és egy bogey-val. A tízesen jött egy újabb bogey, és egy dupla a tizenhármason – ugyanitt az ekkor nagy sorozatban lévő ifj. Sárközi Richárd triplát ütött –, a 16-17-es szakaszon ütött birdie-kkel pedig bebiztosította a szerdai pole pozíciót.

 

Sárközi gyengébben kezdett, a négyes szakaszra összeszedett két bogey-t, innentől azonban jött a szárnyalás: a négyes szakaszon egy birdie, majd kilenctől a tizenkettesig zsinórban újabb négy. A sorozat azonban megszakadt a már említett tripla miatt. Így is -2-vel a második, T2-ben áll a szintén 70-et játszó Závaczki Bálinttal, aki Csányihoz hasonlóan az első kilencen alapozta meg a mínuszos eredményét. Társaihoz hasonlóan Závaczki sem fukarkodott a birdie-kkel, hatot termelt, míg Csányi és Sárközi 7-7 db-ot tett fel a büki gyepre. Mögöttük négy ütéssel, +2-es állással folytatja Horváth Ákos.

 

A nők között is nagy versenyre van kilátás: az első forduló győztese, Jaczkovics Emma 76-ot játszva vezeti a mezőnyt (az összes induló között az ötödik helyen áll). Előnye csupán egy ütés az osztrák Maja Dultingerrel szemben, akit szintén egy ütés választ el az összesített női ranglista második helyezettjétől, Berkenyei Daniellától.

 

Az első napról a Greenfield Golf osztott meg képeket Facebook oldalán: 

 

Folytatás szerdán.

A verseny ITT követhető.

 

Címlapkép: MGSZ Facebook 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés