Apró dolgokon múlik a siker

Szabó Krisztián hármas együttállás követően, a rájátszásban szerzett birdie-vel húzta be a hétvégi Forest Hills Klubbajnokságot. A győri startup-rendezvények elindítójaként is ismert golfozóval nemrégiben a Győr+ készített interjút. Az alábbiakban ebből idézünk fel néhány részletet.

 

 

Krisztián először egy amerikai konferencián, egy top kategóriába tartozó pályán ismerkedett meg a golffal: "Teljesen rossz fogással, testtartással álltam a labda mellé - idézi fel a pillanatot -, ezt nemcsak én éreztem így, hanem látszott is, mert odajött hozzám egy srác, és mutatta, hogy hogyan fogjam az ütőt, hogyan lendítsek. Sokadik próbálkozásra tudtam ütni egy nagyjából százmétereset, és azóta szinte nem is tudom letenni. Amint hazaértem, kerestem a lehetőséget, hogy hol lehet játszani.”

 

Krisztián számos sportot kipróbált korábban, melyek közül a hosszútávfutás volt az egyik kedvence. Úgy tartja, hogy a golfozás komoly fizikai igénybevételt, állóképességet és koncentrációt követel meg a játékostól.

„Csak a filmekben látjuk azt, hogy a játékosok golfautóval járnak, de ez a pályákon valójában nem így történik, itt mindenki sétál alkalmanként 8-10 kilométert. Ez önmagában is tetszik. A másik vonzó dolog benne számomra az, hogy hihetetlen koncentrációt igényel, úgy tartják, hogy ilyen szempontból a rúdugrás után ez a második legnehezebb sport. Teljesen otthon kell hagyni minden problémát, csak az ütésre kell figyelni, apró dolgokon múlik a siker, könnyű hibázni, és bizony sokszor sérül az egó.”

 

20221006_szabó3.jpg

 

Amióta megismerkedett a sporttal, Krisztián igyekszik mindenki számára népszerűvé tenni, lebontva azt a közkeletű képet, hogy ez egy drága, megfizethetetlen időtöltés.

„Úgy gondolom, hogy kezdőként nem drága sport, a horgászat jóval több pénzt visz el. Az én ütőszettem használtan került hozzám, és nagyon olcsó volt, egy éves golfklubtagság kétszázezer forint körül van, ami korlátlan játéklehetőséget biztosít. Azt gondolom, hogy ezeket figyelembe véve egyáltalán nem elitsport, talán az időigénye miatt lehetne ezt a jelzőt ráaggatni. El lehet kezdeni egy-két ütővel is, nem ezen múlik, hogy jók leszünk-e.”

 

A teljes interjú elolvasható a Győr+ portáján (gyorplusz.hu) IDE KATTINTVA!

Képek: Kállay Tamás


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés