Újabb állomásához érkezett a profi golfoktatóképzés

Az MGSZ közleménye

A 2018-ban indult kurzus sikeres elvégzése után Briglovics Boróka, Décsy Dániel, Eiring Kristóf, Hahn Roland, Morozov Mikhail, Mujahid Tamás és Perecz Panna vehette át a díszoklevelet.

 

A Testnevelési Egyetem különtermében Szalma László tanszékvezető egyetemi docens, Tringer László, a PGA of Hungary elnöke és Makszin Áron, a Magyar Golf Szövetség főtitkára köszöntötte a végzős hallgatókat, amely során elhangzott, hogy a képzés azt a tudást alapozta meg, amelyre a továbbiakban folyamatosan bővülő ismeretanyagot, tapasztalatot szükséges még építeni. Briglovics Boróka, Décsy Dániel, Eiring Kristóf, Hahn Roland, Morozov Mikhail, Mujahid Tamás és Perecz Panna a PGA of Europe által akkreditált hároméves PGA képzésén vett részt, amelyhez a Testnevelési Egyetem további egy éves golfoktatói OKJ-s kurzusa kapcsolódott. Profi golfoktatói képzés 2006 óta zajlik a Testnevelési Egyetem, a PGA of Hungary valamint a Magyar Golf Szövetség szervezésében, ahol az elméleti és gyakorlati órarendben edzéselmélet, sportpedagógia, anatómia, erőfejlesztés, golfszabályok, golfoktatás, valamint golftechnika szerepel, de a tankönyvből szerezett ismereteket a versenyeredményekben is be kell a hallagatóknak mutatni. Az eredményes vizsgázók a “PGA of Hungary Coach - A kategória” oklevéllel gazdagíthatják oktatói pályafutásukat.

 

A profi oktatóbázis folyamatos bővítése érdekében 2021-ben újabb évfolyam indult, ahol a magyar amatőr golfélet kiválóságai, többszörös bajnokok szerezhetnek a gazdag versenytapasztalat mellé átfogóbb profi ismereteket. A várhatóan 2025-ben diplomázók, az amerikai egyetemi tanulmányai után hazatérő ötszörös női amatőr bajnok, kétszeres Magyar Kupa győztes Vadkerti Adél, a kétszeres férfi amatőr bajnok és Magyar Kupa győztes Rózsa Dávid, Greff Bálint és Kiss Polett Karolina junior bajnokok, valamint Csiki Péter, Holló Zsombor, Lencz Krisztián és Rózsa Dániel újabb lendületet adhatnak a golf népszerűsítése, az oktatás színvonalának emelése érdekében.

 

Forrás és kép: hungolf.hu / MGSZ


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés